8 березня в Шацьку: день народження відзначає майстриня Валентина Денисюк

08 Березня 2019, 09:35
Валентина Денисюк 2038
Валентина Денисюк

Цитата дня: «Краса жінки не в одязі, фігурі чи зачісці. Вона – в блиску очей, адже очі – ворота в серце, де живе кохання». Одрі Хепберн

Цей день в історії: 

1618 - Німецький астроном Іоганн Кеплер сформулював свій третій закон руху планет: квадрати часів обертання планет навколо Сонця відносяться, як куби їх середніх відстаней до Сонця.

1910 - рішенням Соціалістичного Інтернаціоналу (Копенгаген) день 8 березня був оголошений Міжнародним Жіночим Днем.

1917 - 23 лютого за старим стилем або 8 березня за новим стилем в Петрограді пройшли жіночі демонстрації cуфражісток з гаслами «Хліба і миру!», наступного дня до страйку підключилися робочі Путилівського заводу, почалися сутички з поліцією.

1946 - псевдособор у Львові під тиском комуністичного режиму скасував Брестську унію 1596 р. Початок знищення Української греко-католицької церкви.

1950 - СРСР оголосив про наявність атомної бомби.

1988 - У США почали страйкувати сценаристи телесеріалів, вимагаючи підвищення оплати своєї праці. Під загрозою опинився випуск навіть таких популярних мильних опер, як «Династія» і «Даллас».

1997 - Віталій Кличко виграв бій проти Келвіна «Concrete» Джонса в Кельні (Німеччина), нокаутувавши його за 12 секунд до кінця першого раунду. 

Іменини: Олександр, Дем’ян (Даміан), Іван

Сьогодні день народження відзначає шацька майстриня Валентина ДенисюкРайон.Шацьк щиро вітає іменинницю і зичить міцного здоров'я, радості та натхнення для творчості!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Ніну Вирович відзначили державною нагородою України

Указом Президента України від 7 березня 2018 року державною нагородою України з нагоди Міжнародного жіночого дня відзначено Вирович Ніну Федорівну, директора Шацького міського будинку культури, керівника народного ансамблю «Молодички».

1

Погода

Вдень і ввечері небо у Шацьку буде безхмарним, та ніщо більше не буде нагадувати про похмурий ранок. Уночі пішов дощ, проте він закінчився ще до ранку. Весь залишок дня пройде без опадів. Температура повітря +7 +14.

Народний прогноз погоди

8 березня вшановується пам'ять преподобного Полікарпа Брянського. З 8 по 15 березня не виключене повернення холодів: «Березень місяць любить колобродити: морозом пишається і на ніс усідається». Зима поступається місцем весні.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39