Митрополит Володимир назвав рейдерами тих, хто переходить до ПЦУ

07 Березня 2019, 19:00
Митрополит Володимир назвав рейдерами тих, хто переходить до ПЦУ 1934
Митрополит Володимир назвав рейдерами тих, хто переходить до ПЦУ

У Володимир-Волинській єпархії відбулися щорічні загальноєпархіальні збори духовенства. З усіх куточків до Успенського кафедрального собору зібралися парафіяльні священики та насельники монастирів.

Про це йдеться на сайті Володимир-Волинської єпархії.

«Перед загальними зборами члени єпархіальної ради на чолі з Високопреосвященнішим митрополитом Володимиром визначили перелік питань для обговорення усіма священиками єпархії. В кафедральному соборі Керуючим єпархією за участі всіх учасників зборів звершили Молебень до Пресвятої Богородиці. Засідання відбувалося у Тронній залі єпископського замку. Владика Володимир привітав учасників зборів та проаналізув життя єпархії за минулий рік. Особливу увагу Керуючий єпархією уділив державно-церковним стосункам на Волині та зловживаннями з боку окремих представників влади своїми повноваженнями. По-батьківськи Владика висловив підтримку священикам та парафіянам храмів, на котрі сьогодні посягають рейдери під приводом створення нової церковної структури ПЦУ», — йдеться у повідомленні прес-служби.

Голова юридичного відділу єпархії протоієрей Володимир Мацур у своїй доповіді детально розповів про зміни внесені у норми державного Закону «Про свободу совісті та релігійні організації» та випадки спотворення представниками влади законодавства на місцях.

Внесли пропозиція від імені духовенства Володимир-Волинської єпархії висловити підтримку канонічній Українській Православні Церкві та її Предстоятелю Блаженнішому митрополиту Онуфрію. Присутні на зборах священики одноголосно висловили своє бажання і далі мати духовне єднання з Вселенським Православ’ям через перебування у лоні Української Православної Церкви та адміністративне підпорядкування її Предстоятелю.

Читайте також: Керівники єпархій Московського патріархату просять допомоги в очільника Волинської області

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024