7 березня в Шацьку: прилітають з вирію перші птахи

07 Березня 2019, 09:35
3246 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Жінка – це така ж сила природи, як вітер, блискавка, електрика». – Хаггінсон Торрі.

Цей день в історії:

1573 — Іван Федоров заснував у Львові першу друкарню.

1876 — 29-річний американський винахідник Александер Грем Белл отримав патент на телефон. Його право на цей винахід неодноразово оскаржувались іншими винахідниками, проте судові рішення неодмінно виносились на користь Белла.

1933 — в американському місті Атлантик-Сіті Чарльз Дарроу придумав популярну й нині гру «Монополія».

1992 — зіграні перші матчі першого футбольного чемпіонату України.

1992 — після повалення президента Звіада Гамсахурдіа у Тбілісі оголошено про створення нового органу влади, Державної ради, головою якої став колишній глава Компартії Грузії Едуард Шеварнадзе.

Іменинники: Варвара, Єлизавета, Ірина, Парасковія, Філіп, Павло, Федір, Сергій, Микола, Степан, Андрій, Михайло, Афанасій, Йосип, Віктор, Іван, Володимир.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Голова Шацької РДА особисто привітав жінок району квітами

7 березня голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець особисто привітав жіночі колективи державних установ та організацій Шацького району.

1

Погода 7 березня

До вечора хмари, що будуть панувати у Шацьку в небі весь день, заберуться геть. Без опадів. Посилення швидкості вітру до 15-24 м/с. Температура +1...+11.

Народний прогноз погоди: 7 березня відзначається день пам'яті преподобного Мойсея Білозерскього, Маврикія. На Маврикія приходиться найбільш ранній приліт граків, прилітають перші шпаки, а це вказує на ранню весну. У цей день можна почути ранній спів польового жайворонка. У давнину помітили, що прохолодний день 7 березня вказує на те, що літо скоріш за все буде дощовим.

Якщо цього дня посадити капусту – очікуйте гарний врожай. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024