Які інвестпроекти з Шацького району попередньо відібрали для реалізації за державні кошти

07 Березня 2019, 11:45
Проект Піщанської школи 2440
Проект Піщанської школи

На Волині затвердили попередній відбір інвестпроектів, які фінансуватимуться у 2019-му за кошти ДФРР.

Для Волині у 2019 році з Державного фонду регіонального розвитку передбачено 235,6 мільйонів гривень, з яких загальний фонд складає 204,8 мільйона гривень, спеціальний – 30,7 мільйона гривень. На сьогодні вже завершили незалежне оцінювання усіх інвестиційний проектів, які пропонувались до фінансування, тож у стінах ОДА за участі голови облдержадміністрації Олександра Савченка відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, - повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зокрема, під час засідання члени комісії розглянули результати оцінювання проектів та погодили попередній перелік об’єктів, що можуть фінансуватися у 2019 році за кошти ДФРР, аби подати його Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Нагадаємо, усі програми (проекти), які можуть фінансуватися за кошти ДФРР, проходять конкурсний відбір на сайті Мінрегіону. Для цього, кожен член регіональної комісії заходив на сайт та голосував за той чи інший об’єкт, роблячи свій вибір.

Слід зауважити, що цьогоріч у Мінрегіоні в пріоритеті ті проекти, які є перехідними і ті, що вдасться завершити у 2019 році. Тому минулого засідання комісія вже затвердила 17 об’єктів на суму 197,7 мільйона гривень. На комісії ж між переможцями розподіляли ще 37,8 мільйона гривень.

Усього до уваги було представлено 123 проекти за сімома напрямками.

У напрямку «Людський капітал» оцінювався 61 проект. Найвищі оцінки отримали лише 4, які комісія й включила до узагальненого переліку:
- «Нове будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с.Стобихівка Камінь-Каширського району Волинської області»;
- «Реконструкція дошкільного навчального закладу с. Смолярі Старовижівського району Волинської області (коригування)»;
- «Реконструкція загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів по вул. Шкільна, 18 в с. Колодяжне Ковельського району Волинської області»;
- «Реконструкція загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Піща, вул. Центральна, 84 Шацького району Волинської області».

До резерву ж потрапили: «Реконструкція лікувального корпусу № 4 з розширенням (добудова басейну, спортзалу та перехідної галереї) Волинського обласного санаторію «Лісова пісня» в с. Гаївка Шацького району Волинської області», «Реконструкція будівель комунального підприємства «Волинський обласний санаторій матері і дитини Турія» під навчально – оздоровчий комплекс Волинського обласного ліцею з посиленою військово – фізичною підготовкою із застосуванням енергозберігаючих технологій», «Нове будівництво реабілітаційного корпусу Волинського обласного госпіталю ветеранів війни на вул. Стефаника, 3 а в м.Луцьк».

По напрямку «Волинь туристична» оцінювали три інвестпроекти. Найвищу оцінку (64,0625 балів) отримав інвестпроект «Розвиток туризму в Рівненській об’єднаній територіальній громаді Любомльського району Волинської області». Відповідно, комісія включила його до узагальненого переліку. 

До резерву включили інвестпроект «Розвиток інфраструктури залучення інвестицій в туристичну сферу Шацької ОТГ».

Ще один напрямок – «Місцева енергетика», де було 5 інвестпроектів. Найвищу оцінку (68,4375 балів) отримав «Капітальний ремонт фасаду будівлі опорного навчального закладу «Люблинецька загальноосвітня школа I-III ступенів Люблинецької селищної ради Волинської області» по вул. Незалежності, 36 в смт Люблинець Ковельського району Волинської області». Відповідно члени комісії проголосували за включення його до узагальненого переліку.
До резерву ж включили інвестпроект «Капітальний ремонт (термомодернізація) корпусів Територіального медичного об’єднання Любомльського і Шацького районів по вул.Брестська, 70 у м.Любомль Волинської області».

Таким чином, комісія, включивши також до протокольного рішення перехідні об’єкти, сформувала узагальнений перелік, що буде надісланий Мінрегіону. Так, до списку потрапило, 11 нових, 10 резервних та 17 перехідних проектів. Слід зауважити, що остаточне рішення, які ж саме фінансуватимуть за кошти ДФРР, - прийматиме Мінрегіон.

Коментарі
08 Березня 2019, 01:14
Кожного року ті самі проекти затверджують і нічого взагалі не роблять!!!! Жити по новому, але за старими шаблонами.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром