Служба у справах дітей спільно з поліцією провела 35 профілактичних рейдів

05 Березня 2019, 16:10
2562 Джерело: фото ілюстративне

У Шацькому районі служба у справах дітей Шацької РДА спільно з працівниками поліції у 2018 році провели 35 профілактичних рейдів.

Про це на колегії Шацької РДА повідомила начальниця служби у справах дітей Шацької РДА Олена Кропивник, звітуючи про підсумки виконання у 2018 році районної програми подолання дитячої бездоглядності та запобігання соціальному сирітству.

Під час спільних рейдів, які проводилися минулого року із залученням представників Шацького відділення поліції та службою у справах дітей, виявили 11 випадків доведення неповнолітніх осіб до стану алкогольного сп’яніння дорослими особами.

За звітний період провели 35 профілактичних рейдів, під час яких вилучили двох дітей ( 2 – направлено у притулок), та обстежено 100 сімей, що опинились в складних життєвих обставинах. Під супроводом відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді знаходиться дві прийомних сім'ї, вони проживають на території Шацької ОТГ.

За 2018 рік виявили і взяли на профілактичний облік 21 дитину. Зараз на обліку служби у справах дітей перебуває 30 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, у яких виховується 70 дітей. З цими сім’ями систематично проводиться профілактична робота та постійно обстежуються умови проживання і утримання дітей.

На первинному обліку служби знаходиться 30 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 25 – під опікою/піклуванням громадян, четверо – в прийомних сім’ях, одна дитина влаштована у Головненську спеціальну школу-інтернат за станом здоров’я. Також спільно з представниками поліції у школах району проводяться тренінгові заняття із протидії булінгу (насильства).

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024