Як у Шацьку на Масницю співали, танцювали і млинці їли

05 Березня 2019, 12:40
3272

В останній тиждень перед початком Великого посту українці відзначають масний тиждень – давньослов’янське свято проводів зими, пристосоване християнською церквою до тижня перед початком посту та пов'язане зі звичаєм веселитися та готувати певні страви.

У неділю, 3 березня, відзначили Масницю і в Шацькому міському Будинку культури (директор Ніна Вирович). Організували веселий і смачний захід працівники будинку культури спільно з дошкільним навчальним закладом №2 та ЗОШ І-ІІ ст. смт Шацьк.

Розпочала свято господарка оселі – Ніна Вирович, а також добре знані не лише у Шацьку та на Волині, а й у сусідніх закордонних регіонах «Молодички» з піснею «Дівчата з України». А тим часом гостей свята, котрих зібрався повен зал, радо пригощали смачними млинцями та запашним чаєм.

4

2

Танцювали та співали на Масниці найменші учасники свята – вихованці дитсадочка №2 під керівництвом музичного керівника Тетяни Мелюх. Не менш насиченими були виступи майбутніх «Молодичок» - маленьких співачок Шацької школи. Танцювальні номери, серед яких – пристрасне танго у виконанні студентів Шацького лісового коледжу, - також показали вихованці гуртка Шацького БДЮТ (керівниця Зоя Лукащик).  А ще зі сцени лунала мелодія навіть від троїстих музик – учнів Шацької школи!

Українські жартівливі пісні, авторські пісні Ніни Вирович, чуттєві пісні про маму, кохання, любов до рідного краю звучали у виконанні «Молодичок», солісток Тетяни Божук та Лесі Куран, чим викликали бурхливі оплески вдячних глядачів.

4

Подякував зі сцени за гарне свято працівникам культури та учасникам концерту отець Володимир Гичка, настоятель Свято-Онуфріївського храму смт Шацьк. В свою чергу Ніна Вирович висловила вдячність за допомогу в організації свята своїм артистам та надійним помічникам – Надії Калашніковій, бібліотекарці бібліотеки-філії смт Шацьк, Зої Лукащик, Тетяні Мелюх, Тетяні Гаврось, художньому керівникові Шацького МБК. Не без фінансової допомоги Шацької селищної ради вдається щоразу організовувати свята у міському будинку культури, за що щиро подякувала Ніна Вирович виконуючій обов'язки голови ОТГ Людмилі Цевух. А за нові сценічні сукні подяка линула благодійникам.

На завершення свята усі учаснки концерту та глядачі разом заспівали пісню «Волинь моя».  


2

3

2

4

2

4

2

2

2

2

2

3

4

2

3

4

3

2

4

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024