Шацьк: ветерана привітали з 90-річчям

11 Вересня 2016, 17:00
2794

90-й рік народження 6 вересня зустрів на своєму життєвому порозі ветеран війни, шанована в Шацьку людина Михайло Гірич.

Щирий та життєрадісний, з хорошим почуттям гумору, Михайло Гнатович, зустрічаючи гостей у день ювілею, примовляв: «Які там 90 років! Я тільки сьогодні народився!»

Привітати ветерана з життєвим ювілеєм у Шацьку селищну раду прийшло багато людей – ветеранів, представників влади, друзів і знайомих. Говорили теплі слова, дарували подарунки.

Справжнє свято влаштували для ветерана викладачі та вихованці Шацького будинку дитячої та юнацької творчості. Ніна Корець відзначила, що Михайло Гірич не пропустив жодного свята, організованого у позашкільному закладі для ветеранів. На згадку про подію подарували йому від усього БДЮТ картину із петриківським розписом, яку власноруч намалювали вихованці гуртків.

Викладач Світлана Шумук розповіла про нелегке життя Михайла Гнатовича: босе дитинство, війну, німецьку окупацію, участь у бойових діях проти німецько-фашистської навали, відбудову рідного селища та тяжку праця на благо рідного краю та своєї сім’ї.

Попри все, Михайло Гірич й досі зберіг веселу вдачу, почуття гумору та жвавість. Навіть у поважному віці у компанії ветеранів та найближчих людей може затягнути веселу пісню не лише українською, а й польською та російською мовами, до кожної теми розмови – видати жартівливу приказку. На екрані під час вітань змінювали один одного фото-слайди із життя ветерана: фронтові знімки, післявоєнних років, із різноманітних районних заходів.

Пісенні вітання ювіляру адресували вихованки БДЮТ Світлана Чернякова (ЗОШ І-ІІІ ст. с.Світязь) та Вікторія Мокіна (ЗОШ І-ІІІ ст. смт Шацьк).

А наприкінці для ветерана та гостей було організоване чаювання із солодким пирогом, щоб подальша доля ювіляра була щедрою на добро, достаток та благополуччя. 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром