Чорнослив. #РЕЦЕПТИОСЕНІ

10 Вересня 2016, 12:00
4704

Цього року сливи вродили щедро. Шацькі господині вже встигли наварити з них ароматного варення, законсервувати на зиму компот і навіть закласти сливове вино. А ще можна спробувати зробити чорнослив. 

Користь цього сухофрукту визнана офіційною медициною. Крім прекрасних смакових якостей, цей продукт має ще й цілющий вплив на організм. Його використовують на ранніх стадіях захворювань серця і судин, для нормалізації артеріального тиску, регулювання роботи шлунково-кишкового тракту, підвищення обміну речовин. Корисні властивості чорносливу допомагають навіть людям, які страждають ожирінням. Сушену сливу рекомендують вживати для попередження онкологічних захворювань. У цьому плоді багато заліза, що позитивно позначається на лікуванні авітамінозу та анемії.

Шацька господиня Наталія поділилася рецептом виготовлення в домашніх умовах смачного чорносливу.

Закип'ятити 4 літра води, всипати 4 літра цукру, добре перемішати. Гарячим сиропом залити 12 літрів слив (можна і з кісточками, і без) - зробити це бажано на ніч, посуд - емальований. Далі три дні підряд ТРИЧІ на день сироп із слив потрібно заново кип'ятити і знову заливати ним плоди. На четвертий день - злити сироп і сушити сливи до готовності в сушарці. 

Смачного!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024