Солодка Масниця: шачанка поділилася фірмовими рецептами млинців

03 Березня 2019, 12:45
Шачанка Зінаїда Пех – майстер з випікання млинців 2925
Шачанка Зінаїда Пех – майстер з випікання млинців

Зінаїда Пех понад 30 років працює вчителем фізичного виховання у ЗОШ І-ІІ ст. смт Шацьк. Активна, енергійна, бадьора – шачанка моржує (купається в крижаній воді), професійно робить масаж і дуже смачно готує.

Зінаїда Олександрівна охоче поділилася своїми фірмовими рецептами налисників і млинців. Адже з понеділка вже починається Масниця, або Колодій, час, коли потрібно відмовитися від м’ясних продуктів, але можна досхочу ласувати випічкою, млинцями і варениками, – пише газета «Новий погляд+».

Налисники «Королівські»

Продукти:

8 яєць, 1 ст. л. цукру, сіль (на кінчику ножа), 1 літр теплого молока, 4 ст. л. борошна, 2 ст. л. рафінованої олії, ванілін, цитрусовий порошок (перетерта з цукром суха цедра).

Приготування:

Яйця перемішати з сіллю і цукром, поступово влити молоко, додати борошно, збиваючи вінчиком за годинниковою стрілкою, ванілін і олію. Смажити тоненькі налисники на добре прогрітій сковороді.

Налисники «На скору руку»

Продукти:

4 яйця, 2 склянки води, стільки ж теплого молока і борошна, 2 ст. л. цукру, 3 ст. л. розтопленого вершкового масла, сіль.

Яйця збити з цукром і сіллю, додати решту інгредієнтів, добре вимішати і смажити.

Начинкою для налисників може бути варення, згущене молоко, домашній сир з цукром, натерті на крупну тертку яблука, обсмажені в вершковому маслі.

Цибулеві млинці

Продукти:

4-5 цибулин, 0,5 склянки кефіру, 2-3 яйця, борошно, сіль, перець, сода.

Приготування:

Цибулю порізати на довгі пелюстки, підсмажити в невеликій кількості олії на сильному вогні. Після того, як цибуля прохолоне, додати яйця, кефір, дрібку солі, перцю та соди, борошно. Замісити тісто з консистенцією густої сметани. Смажити млинці.

У піст замість кефіру можна дати мінеральну воду, замість соди –дріжджі.

Яблучні млинці

Продукти:

1 кг яблук, 2-3 яйця, цукор, сода, борошно.

Приготування:

Яблука натерти на крупну тертку, додати решту продуктів, перемішати. Тісто викладати на сковороду ложкою, випікати млинці.

Млинці з трьох видів крупи

Продукти:

Рис, пшоно, вівсяні пластівці – по 0,3 склянки, 1,5 склянки води, 1 склянка молока, 0,3 пачечки дріжджів, 5 ст. л. олії.

Приготування:

Крупи промити і вкинути в киплячу воду, змішану з молоком. На маленькому вогні варити 0,5 години. Дріжджі розчинити в теплій воді, вимішати з кашею, додати сіль. Викладати ложкою на сковороду і смажити круп’яні млинці.

Смачної вам Масниці, дорогі читачі!

 

Коментарі
06 Березня 2019, 07:22
Я ще не таке вмію
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024