Керівник поштовиків пояснив, чому в Шацькому районі виникли проблеми з роботою відділень

02 Березня 2019, 12:00
2073 Джерело: фото ілюстративне

Жителі Шацького району неодноразово піднімали питання функціонування акціонерного товариства «Укрпошта». Під час виїзних прийомів громадян керівництвом районної ради люди висловлювали занепокоєння щодо закриття сільських поштових відділень.

До керівництва «Укрпошти» районна рада адресувала ряд звернень щодо ситуації, яка склалася, - повідомляє Шацька районна рада.

Нещодавно до Шацької районної ради надійшов лист від Волинської Дирекції АТ «Укрпошта», в якому керівництвом підприємства надано пропозиції співпраці товариства з органами місцевого самоврядування з метою покращення надання поштових послуг населення, а також інформацію щодо роботи відділень у Шацькому районі.

АТ «Укрпошта» представлена на території Шацького району 10-ма відділеннями поштового зв’язку, де працює 33 працівники. За офіційною інформацією Волинської дирекції АТ «Укрпошта», більшість сільських відділень є збитковими. Основними послугами в сільській місцевості є виплата пенсій та соціальних допомог, доставка періодичних видань, приймання плати від населення за комунальні послуги.

Основними причинами збитковості є ріст мінімальної плати, ріст цін на паливно-мастильні матеріали, запчастин до автомобілів, ціни на енергоносії, а найголовніше, зменшення кількості пенсіонерів та отримувачів соціальних допомог на обслуговуванні АТ «Укрпошта», а також зменшення кількості передплати періодичних видань. 

Разом з тим, як йдеться в листі, на сьогодні основною залишається кадрова проблема. Частково не укомплектовані посади водіїв, листонош, операторів поштового зв’язку та сортувальників поштових відділень і виробів друку. В Шацькому районі протягом 2018 року закрилось ВПЗ Гаївка у зв’язку з не укомплектуванням штату, але станом на 2019 рік відділення відновило свою роботу.

На сьогодні в бюджет Пенсійного фонду України заклали кошти для компенсації частини збитків Укрпошти від доставки пенсії в село, відповідно, закриття сільських відділень «Укрпошти» протягом 2019 року не планується. Винятком може стати тимчасове закриття через можливу відсутність кадрів.

Керівник Волинської Дирекції АТ «Укрпошта» висловив бажання прибути на сесію Шацької районної ради для обговорення з депутатами надання поштових послуг населенню. Також в листі запропонували районній, селищній та сільській радам розглянути можливість фінансування з місцевого бюджету утримання сільських відділень. 

Тож на одну з наступних сесій Шацької районної ради буде винесено та заслухано питання щодо роботи АТ «Укрпошта».


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024