В Міністерстві оборони вшанували пам'ять воїна-героя з Шацька

28 Лютого 2019, 13:15
На церемонію запросили рідних Сергія Мокренка 5042
На церемонію запросили рідних Сергія Мокренка

На території Міністерства оборони України відбувся щоденний ранковий церемоніал вшанування військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули цього дня у різні роки та внаслідок російської збройної агресії на Cході України, зокрема Сергія Мокренка з Шацька.

Про це інформує сайт Міністерства оборони України.

У заході взяли участь рідні загиблих українських Героїв, а саме мама Сергія – Любов Бузсестра Анна з чоловіком Володимиром, керівництво Міністерства оборони і Генерального штабу ЗС України, офіцери та працівники структурних підрозділів Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, військовослужбовці Київського гарнізону.

Присутні вшанували пам’ять захисників України, які ціною власного життя виборювали волю і незалежність нашої держави від підступного російського окупанта.

28 лютого Дзвін Пам’яті пролунав два рази...

Цього дня у 2017 році перестали битися серця мужніх захисників, які героїчно захищали Україну: солдата Мокренка Сергія Вікторовича та молодшого сержанта Решетняка Геннадія Анатолійовича.

Повік не забудемо подвиги Героїв, які віддали своє життя за майбутнє України!

Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Вічна їм Слава!

Любов Буз висловлює щиру вдячність голові Шацької РДА Василю Голядинцю за надану матеріальну допомогу в організації поїздки.

Довідка. Зала пам’яті захисників України створена на вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок. Її спеціально розташовано таким чином, щоби й військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, й пересічні громадяни могли зайти до Зали та віддати шану своїм захисникам.

Біля споруди Зали пам’яті облаштовано церемоніальний майданчик із Дзвоном Пам’яті та Стелою, у якій вмонтовано осколки снарядів. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день.

В середині Зали пам’яті, на спеціальному подіумі, розміщено Книгу пам’яті з іменами загиблих. Структура Книги побудована за принципом календаря: один розворот — один день, де згадуються всі загиблі у цей день за всі роки. Станом на зараз лише 32 розвороти (32 дні) залишаються порожніми. В усі інші дні Збройні Сили України несли бойові втрати. 

2

2

1

1


1

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024