Диктант, найкращий почерк та виставка: у Шацькій школі-гімназії відзначили День рідної мови

24 Лютого 2019, 16:20
4687

Мова – найбільше духовне багатство народу, тому кожне суспільство, кожний народ дбає і оберігає її, як святиню.

«Ну щоб, здавалося, слова ... Слова та голос-більш нічого, а серце б'ється – ожива, як їх почує!..Знать, од Бога і голос той, і ті слова ідуть меж люди!» –

писав Т. Шевченко на далекому Аралі, почувши слова рідної мови.

У нашій мові - думки і мрії предків про волю і щастя, боротьба й звитяга, їхнє одвічне трудолюбство і мрійлива душа. Просте слово несе людям Добро, Правду, Справедливість. Не можна ходити по рідній землі, не чаруючись виплеканою народом у віках рідною мовою. Викоханою, подарованою нам на віки вічні, щоб берегли, щоб леліяли, щоб розвивали далі.

Читали вірші про рідну мову, змагались, у кого кращий почерк, писали диктанти, відгадували загадки про мову, пригадували прислів'я і приказки, організували святкову тематичну виставку - це відбувалось 21 лютого у ОЗ НВК «ЗОШ I-III ст.-гімназія» смт Шацьк.  І учні, і вчителі долучилися до свята - Дня рідної мови. Приємно, що всі активно проявили любов і пошану до рідного слова.

А тим часом мова - одне з див, створене людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. У нашій мові є чимало цікавого. Вслухайтеся в неї, не шкодуйте часу й зусиль для вивчення рідного слова, бо, як казав Панас Мирний: «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу - це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування».

2

2

3

2

2

2

2

2

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39