Світязькі школярі схилили голови в пам'ять про Героїв Небесної сотні

24 Лютого 2019, 12:00
1737

Минуло п’ять років, а здається, ніби вчора країна із жахом дивилася в прямому ефірі, як у Києві розстрілювали беззбройних людей – учасників мирного протесту.

І знову пам’ятний  день у календарі  історії України – День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Загальношкільний урок  пам’яті «Герої не вмирають!» зібрав учнів і вчителів загальноосвітньої школи  І-ІІІ ст. с.Світязь, щоб у скорботі низько схилити голови перед пам’яттю загиблих на  Майдані  людей. Побачені відеосюжети, прочитані віршовані рядки були не просто побаченими і почутими, а й пережитими і сповненими гордістю за полеглих борців на шляху оновлення рідної країни.

При перегляді презентації  про  Героїв Небесної Сотні із Волині зачитані рядки із символічного листа доньки до загиблого батька Юрія Сидорчука  не залишили  байдужими жодного із присутніх.

Вкотре на екрані учні побачили обличчя  Небесної Сотні під звуки гімну Майдану «Плине кача». І традиційна на таких заходах хвилина мовчання – вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, пам’яті випускника Світязької школи,  воїна АТО Сергія Грибука, загиблого воїна АТО із селища Шацьк  Сергія Мокренка і всіх тих, хто загинув, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України.

Не дамо пам’яті застигнути, забронзовіти.

4

3

3

3

3

3

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024