23 лютого в Шацьку: 50-річний ювілей відзначає Надія Редько

23 Лютого 2019, 09:35
2076 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Якщо хочеш пізнати людину, не слухай, що про неї говорять інші, краще послухай, що вона говорить про інших».

Цей день в історії:

Міжнародний день стерилізації тварин.

1918 — щойно утворена армія комуністів (в подальшому РСЧА) зазнає першої нищівної поразки від військ Кайзера. Пізніше з'явилася легенда про перемогу над німцями, що пов'язувала цю перемогу із встановленням свята День Радянської Армії.

1944 — розпочалася депортація чеченського народу.

Народилися:

1758 — Капніст Василь Васильович, визначний український поет, драматург і громадсько-політичний діяч кін. XVIII — поч. XIX ст.

1878 — Малевич Казимир Северинович, український художник-авангардист (†1935).

1947 — Пустовойтенко Валерій Павлович, Прем'єр-міністр України (1997—99).

Іменинники: Ганна, Валентина, Галина, Семен, Антон, Прохор, Аркадій, Порфирій, Василь, Петро, Геннадій, Марк, Герман, Короп, Іван, Григорій.

Сьогодні золотий життєвий ювілей – 50 років – відзначає Редько Надія Олександрівна. Працівники закладу дошкільної освіти №2 смт Шацьк вітають ювілярку і зичать щастя, здоров'я, любові і поваги від найрідніших, успіхів у роботі і нових життєвих злетів.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

У Шацьку на свята вивішуватимуть червоно-чорний стяг

На черговій сесії Шацької районної ради, яка відбулася 21 лютого, депутати розглянули питання, ініційоване своїм колегою Андрієм Лисим. Стосувалося воно прийняття рішення районною радою про підняття червоно-чорного прапора боротьби ОУН-УПА під час пам'ятних дат української історії національно-визвольної боротьби.

1

Погода 23 лютого

Вже вранці небо у Шацьку затягнулося хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Без опадів. Температура -1...-8.

Народний прогноз погоди: Цього дня вшановується пам’ять преподобного Прохора Печерського. У народі святого називали Прохір-Зимоох і казали: «До Прохора стара охала: «Ой, студено!», «Прийшов Прохір та Влас (24 лютого): «Невже скоро весна у нас?», «Прохір — на тепло повернув». У народі підмітили, якщо 23, 24, 25 лютого іній на деревах, то слід чекати дощ на Мокія Мокрого (24 травня), а це означає, що все літо буде «мокрим».

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024