У відеосюжеті показали, як навколо Світязя роблять каналізацію

22 Лютого 2019, 17:05
4983

У найкурортнішому селі Волині Світязі нарешті почали вкладати систему каналізації. Про неї говорили вже давно. Проектно-кошторисну документацію розробили ще у 2014 році. Нині вже активно прокладають труби.

Про це йдеться у сюжеті 12 Каналу.

«Якщо в нас загальна кількість, це десь 75 кілометрів труб самопливних, всього 50 кілометрів напірних труб, з яких ми 20 вже змонтували, то в цьому році ми плануємо до початку курортного сезону змонтувати, укласти, засипати всі каналізаційно-самоплинні системи в межах відпочинкової курортної зони», - розповів керівник проекту ТОВ «Вельт-Капітал» Олександр Долгов.

Міжнародний проект реалізовують в рамках програми транскордонного співробітництва та європейського інструменту сусідства «Польща-Білорусь-Україна». Фінансують його за кошти Євросоюзу. Загальна вартість 6,5 мільйонів євро. Внесок української сторони 10% від вартості проекту. 

Читайте також: Екологію Шацьких озер покращить європроект з каналізування, або що обговорили на стартовій конференції з поляками

Станом на сьогодні величезна кількість робіт щодо прокладання магістрально-каналізаційних потоків вже виконана. Завершити усі роботи мають до 2020 року. 

«Реалізація цього проекту на сьогоднішній день стала можлива тільки завдяки тому, що обласною державною адміністрацією була проведена робота з Міністерством екології і українська сторона внесла свою частину фінансування в цьому проекті за рахунок коштів екологічного фонду», – розповів Ігор Чуліпа, директор департаменту економіки та європейської інтеграції Волинської ОДА. 

Система каналізації в Світязі та навколишніх селах повинна покращити екологічну ситуацію в регіоні. Кажуть, що і тепер питна вода буде якіснішою, адже нечистоти із вигрібних ям та приватних садиб не потраплятимуть у грунтові води, з яких тут здійснюють водозабір. 

Також завдяки реалізації інфраструктурного проекту на території Шацького району буде створено сотню нових робочих місць. Це, відповідно, сприятиме додатковим надходженням до місцевого бюджету.  

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39