Прип'ять: у школі Міжнародний день рідної мови відзначили пісенним флешмобом

22 Лютого 2019, 16:10
4161

Мова – найнезбагненніший і найдосконаліший із феноменів людського суспільства. 21 лютого увесь світ відзначає День рідної мови. Наша ж рідна мова – українська. Вона – душа народу.

Саме під таким гаслом пройшла у ЗОШ І-ІІІ ст. с. Прип'ять загальношкільна лінійка, присвячена Міжнародному дню рідної мови. Підготувала іпровела її вчитель української мови та літератури Олена Федина разом із учнями 9 класу, які розповіли присутнім історію виникнення свята, і коли його почали відзначати в Україні, – йдеться на сторінці навчального закладу у Facebook.

Також наголосили на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови. Завершальною родзинкою став пісенний флешмоб «Гімн українській мові».

1

Продовжуючи свято, на уроках української мови учні 3-10 класів долучилися до написання диктанту єдності.

А в кінці навчального дня уся шкільна родина зібралася на свято «О рідне слово, що без тебе я», на якому учні 7 класу «перенесли» гостей у «зачарований ліс», в який потрапляють ті, хто вживає слова, які засмічують нашу мелодійну мову. З болем у серці присутні слухали, зачитаний учнями 5 класу «Скорботний календар української мови».

Завершальним акордом заходу були слова – побажання учасників свята:

Мово моя, ти чарівна зірниця,
Дорога, рідна, мила душі українця.
Ми з тобою ідемо в життя.
Тож розправ свої крила, лети на свободу.
І над світом чарівно звучи!
Закріпися навічно у серці народу,
Мово рідна моя, не мовчи!

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39