Шацьк: воїни-афганці завітали до гімназистів на урок мужності

21 Лютого 2019, 17:00
2507

Радісним і трагічним водночас є день 15 лютого для тих, хто пройшов афганську війну. Радісним тому, що залишились жити, трагічним — бо за тих 10 років, упродовж яких радянські війська перебували на території Демократичної Республіки Афганістан, загинуло майже 3360 наших співвітчизників.

В ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- гімназія» смт Шацьк, з нагоди 30-річчя виведення військ з Афганістану, провели урок мужності. На зустрічі були присутні Володимир Носуліч, голова Шацької районної спілки ветеранів Афганістану, учасник війни в Афганістані  – Пацьох Володимир,  учасник АТО – Петро Дударчук . Кожен присутній , відповідаючи на запитання вчителів та учнів, розповідав про той час, коли довелося воювати в мусульманській країні. А цікавилися школярі здебільшого тим, в яких умовах доводилося проживати, воювати, наскільки підготовленими були до цього та чи можна було відмовитися від служби в Афганістані...

Діти з цікавістю слухали про історичні події війни та вшанували пам’ять тих, хто поліг в афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання.

Героїзм, який проявили люди, воюючи в Афганістані — це приклад мужності для підростаючого покоління, приклад служіння Батьківщині.

2

2

2

1

1

2

1

2

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром