У Шацькому районі незаконно вирубують ліс

03 Вересня 2016, 13:00
1730

У пятницю, 2 вересня, у прокуратурі області під головуванням прокурора Волині Максима Киричука відбулася розширена оперативна нарада з питань протидії злочинності у лісовій сфері.

Про це інформує прес-служба прокуратури області.

У нараді взяли участь голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, керівники управління СБУ, Головного управління Національної поліції в області та Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Розпочинаючи нараду, прокурор області наголосив, що правоохоронним органам регіону, насамперед територіальним та регіональним підрозділам органів поліції та лісової охорони, ще не вдалось налагодити ефективної спільної діяльності задля протидії злочинності у лісовій галузі.

Кількість незаконних порубок лісу цього року зросла практично удвічі (з 89 до 165 злочинців, або на 85,4%). При цьому у ході ревізій встановлено факти приховування працівниками державної лісової охорони незаконних порубок значної кількості дерев (від двохсот до семисот) на великих площах.

Зокрема, такі факти виявили на держпідприємстві «Шацьке учбово-дослідне лісове господарство».

Слідчим відділом прокуратури області розслідуються факти зловживання службовим становищем, привласнення та неналежного виконання своїх службових обов’язків службовими особами Піщанського лісгоспу.

Відповідними діями завдано збитків на суму понад 2 мільйони гривень, у тому числі і порушення щодо охорони та захисту лісових масивів, у результаті чого здійснено незаконні рубки лісових насаджень, приховування таких фактів на загальну суму збитків понад 1,5 мільйона гривень.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром