У Шацькому дитсадку діти були день без іграшок

17 Лютого 2019, 13:35
6055

Важко уявити дитинство без іграшок. Але сучасних малят не так легко чимось здивувати, а тим паче зацікавити. Вони звикли бачити навколо – і в садочку, й удома – безліч яскравих фабричних іграшок.

Цікаво,  а чи змогли б дошкільнята гратися без них, чи до снаги їм самотужки придумати й організувати ігри з побутовими  речами і одне з одним? Як вони розпоряджатимуться такою «свободою» . З’ясувати це стало метою нашого педколективу Шацького закладу дошкільної освіти №1 «Росинка». Разом з батьками забезпечили дітей коробками різної величини, ковдрами, подушками, шматками різних кольорових тканин, предметним матеріалом, папером, плівками, фарбами, олівцями, трафаретами, баночками, фольгою, пластиліном, стрічками, крейдою та іншими побутовими речами.

3

Діти помітили, що на полицях немає жодної іграшки, зате в групі з’явилося багато різних нових речей, почали розглядати, і з великим задоволенням  використовувати весь підручний матеріал. І тут почалося найцікавіше…

Польоту  дитячої фантазії не було меж! Байдужих не було! На запитання «Чи хотіли б ви щоб іграшки повернулися?» всі дружньо відповіли: «ні!». Повертаючись додому, дітлахи захоплено розповідали батькам про цікаво прожитий день.

За цей день і діти і педагоги стали ближчими, краще пізнали одне одного через спільне перебування в світі фантазії, творчості, мрій, де їм було комфортно і цікаво.

Людмила Сендер, методист закладу дошкільної освіти №1 «Росинка» смт Шацьк

4

2

2

2

2

2

2

2

3

3

3

2

2

2

2

2

2

2

2

2

3

2

2

2

2

2

Коментарі
17 Лютого 2019, 20:06
Кому в голову прийшла така ідея, щоб дати малим дітям квасолю, кукурудзу, пластик, картонну упаковку від яєць та інший мотлох? Богу дякувати, що дитя не засунуло зернину в носик або у вушко, що з того сміття не наїлося сальмонели від упаковок з яєць! Для чого, скаждіть, так ризикувати здоров ям діточок? Щороку збираєте з батьків немалі кошти на іграшки, а тапер вирішили що доказати? Включіть мізки! Згадайте, що вас учили про безпеку дітей! Хочете експериментувати - будь ласка, але дома над власними дітьми й онуками, А тягнути в садочок все те, що має бути в смітнику - побійтесь Бога!
17 Лютого 2019, 20:10
А в отому старому черевикові де гарантія, що немає грибка?! Чи ви всі там подуріли, чи так притворяєтесь? Ще й вихваляєтеся своєю дурістю та головотяпством, яке може призвести до травмування або хвороби дітей!
17 Лютого 2019, 21:30
Зареєструватись, аби на дитині мстили? Хіба я кажу неправду? Так думають всі батьки, хто клепку має в голові, тільки сказати бояться, бо на дітях мститимуть, А якщо не пропускатимете критичних коментарів, то ці "новатори-вихователі" затра ще й не те придумають. Ви ж подивіться: у малих на столі і фольга, і пластик, і старий черевик, і брудний телефон, якісь дроти - все, що було у смітнику поряд із лотками з-під яєць. Хто думає про безпеку малюків, коли дає їм гратися квасолею, горохом, кукурудзою, бусами?! Запитайте травматологів, чи не ці дрібні предмети найчастіше виймають з носиків та вушок. Замовчуючи коментар, Ви, шановний модераторе, стаєте співучасником злочину проти здоров я діточок!!!
18 Лютого 2019, 09:02
Наше дитя будо дома коли ви празнували день смітника. Тут кожна фотка доказ у суді. Дівчинка облизує бутилку після якоїсь хімії. Трапка якою мили пол попала дітям за ігрушку. Де санстанція!!!!
18 Лютого 2019, 17:39
Це треба мати неабиякі здібності, щоб у всьому новому, цікавому, оригінальному бачити все погане і небезпечне. Хочете вберегти своїх дітей і внуків від "жахливих" ігор, тримайте їх вдома, бажано під замком. А то не дай Бог на вулицю вийдуть. А там БРУД, МІКРОБИ, ГРИБОК. І (о жах!!!!!!!) непродезинфіковані предмети.
18 Лютого 2019, 17:41
Ото комусь не повезло з бабусею. Повний маразм.
18 Лютого 2019, 17:53
Люба бабусю,невже ваші внути настільки відсторонені від реального світу,невже Ви у дитинстві гралися пластиковими іграшками?Я більше ніж впевнена що Ви як і я гралися як ви кажете таким "мотлохом".Діти не повинні боятися повсякденних предметів.Звідки Ви знаєте що пластикові іграшки не радіоактивні, в інтернеті дуже багато статей про таку небезпеку.Просто дитинку з маленького потрібно вчити що ту ж квасолинку в ніс не потрібно пхати,пляшечки не потрібно облизувати,а на вулиці скільки небезпеки для діток.Але як то кажуть вовка боятися,в ліс не ходити.
18 Лютого 2019, 19:40
Більш безглуздішої витівки і не придумаєш. Шановні вихователі, в наш час забавляти такими цяцьками діточок? Ще більше, - хизуватися на всю Україну і не тільки - оце вже маразм. Немає на вас Лілії Гриневич. І, справді, чому б не організувати День без іграшок? Та тільки ж зробити їх своїми руками, щоб діткам було цікаво і повчально. Хоча, вихователі вже, гадаю, самі зробили висновки і .без наших коментарів .
18 Лютого 2019, 20:27
класний був день. діти дуже задоволені. щасливі від тих забав. бабус. ви далеко не праві. ічого страшного з дітьми не відбувалост. вихователі конролювали процес гри з фасолею. ккурздою і інш. в пластику і інших тих іграшках нічого страшного нема. це все побутові речі. які нас щодня оточують. а запхати собі дитина може в ніс що хоч і де хоч.<br/>вихователі молодці. що урізнооманітнюють дитячі будні!!!
18 Лютого 2019, 20:43
Чесно кажучи, я й думати не могла, що з'являться батьки, яким такий захід в садочку не сподобається. Моя дитина була в захваті, повно позитивних емоцій, рот не закривався, все розказувала , тараторила. Не треба багато розуму, щоб купити в магазині іграшку і дати її в садочок дитині гратися. Ще приказати: це твоя іграшка, нікому не давай, бо дітки зламають. А от навчити дітей гратися разом командою, розвиватися творчо, креативно не так просто. І повага колективу садочка, що намагаються творчо підходити до виховання наших дітей.<br/>І взагалі таке відчуття, що бабуся виховувалася в стерильній Європі. Шацьк це село, де корови, вибачте, на дорогу кладуть, а самі ми ще в дитинстві бігали босими та їли фрукти з землі немитими.<br/>Будемо раді з дитиною ще раз пережити день без іграшок в садочку. Глянувши на щасливі обличчя наших дітей на фото, можна зробити висновок, що їм теж сподобалось.
18 Лютого 2019, 20:44
Моя дитина прийшла дуже задоволена з садочка після такого експерименту! У жодного з нас немає ідеальної стерильності вдома! А люди які критикують все навкруги завжди були і будуть. Так що, ШАНОВНІ ВИХОВАТЕЛІ, не зважайте на незадоволених! ВИ дійсно вкладаєте душу у наших діток, і точно не бажаєте їм зла! ВИ У НАС НАЙКРАЩІ!
18 Лютого 2019, 23:37
а ми ж ніби до європи премось то чи ж ви настільки необізнані з тим що в світі робиться нічого страшного нема і діти як діти а от деяким батькам і бабусям потрібно більше уваги приділяти своім чадам а несподіватися на те що хтось повинен іх виховувати
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024