17 лютого в Шацьку: день народження відзначає лісівник Микола Кузнєцов

17 Лютого 2019, 09:35
Заступник директора ДП «Шацьке УДЛГ» Микола Кузнєцов 2012
Заступник директора ДП «Шацьке УДЛГ» Микола Кузнєцов

Цитата дня: Коли гра завершується - і король і пішак попадають в одну коробку...»

Цей день в історії: 

1944 - у ході переможної для Радянського Союзу Корсунь-Шевченківської операції (Друга світова війна) гине командувач військ Вермахту генерал Штеммерман.

1947 - сигнал радіостанції «Голос Америки» досяг і радянського слухача (завідував російської службою радіостанції знаменитий «неповерненець» Олександр Бармін).

1979 - розпочалася одна з перших воєн між країнами комуністичного блоку: китайсько-в'єтнамський конфлікт (переможця так і не виявлено, але ряд дослідників схиляються до думки, що Китай зазнав поразки).

1993 - в Російській Федерації засновано РАО «Газпром» (світовий лідер у видобутку нафти і газу, займає 24-е місце серед світових компаній, про компанії говорять, що вона є газовим кийком» в руках уряду Росії при вирішенні різних політичних питань).

1955 - створена Одеська кіностудія художніх фільмів.

2008 - балканська область Косово проголосило незалежність від Сербії, цей акт отримав визнання 69 держав. 

Народились: 

1943 - українська актриса Раїса Степанівна Недашківська (народна артистка України, в даний час художній керівник Театру «Під зоряним небом»).

1963 - найзнаменитіший баскетболіст всіх часів і народів Майкл Джордан (примудрився в одному сезоні стати олімпійським чемпіоном, чемпіоном НБА і найціннішим гравцем регулярного сезону, дане досягнення поки що ніким не побито).

1981 - американська актриса і фотомодель, скандалістка і світська левиця Періс Хілтон (її особисте життя часто стає надбанням громадськості).

Іменини: Анна (Ганна), Георгій (Юрій), Іван, Кирило, Микола

Сьгодні день народження відзначає заступник директора ДП «Шацьке УДЛГ» Микола Кузнєцов. Вітаємо його!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

В "Лісовій пісні" відгуляли Масляну і спалили опудало зими

В санаторії «Лісова пісня» весело пройшло святкування Масляної.

3

Погода

Увесь день у Шацьку триматиметься ясна погода, а ввечері на небі з'являться хмари. Без опадів. Темперетару +2 +9.

Народний прогноз погоди

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Миколи Студійського. Відсьогодні починалися звірині (вовчі) весілля, тому святого Миколу Студійського називали “вовчим сватом”. Цей день вважається одним із найхолодніших у лютому — стоять сильні морози, та йде сніг: “На Миколу Студеного снігу навалить гору”. Ці морози називаються миколиними. Наші пращури 17 лютого звертали увагу на ялинкові гілки: якщо довгі сухі гілки згинаються — буде заметіль, а якщо випрямляються — на сприятливу погоду.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024