У Світязькій школі вшанували випускників, які воювали в Афганістані

16 Лютого 2019, 15:24
1874

У Світязькій школі вшанували воїнів-афганців.

«Минають дні, ідуть роки, життя листки перегортає, а біль  Афгану – на віки в душі чомусь не замовкає», – такими рядками розпочався урок мужності «Крізь пекло афганської війни» у ЗОШ  І-ІІІ ст. с.Світязь, присвячений 30-й річниці виведення радянських військ з Афганістану.

Присутні учні і вчителі з болем у серці розуміли трагізм участі тоді ще радянських людей, бо через горнило цієї війни пройшло і багато українців, народжених в 60-х. Учням вкотре нагадали і показали на екрані юні обличчя солдатів – випускників  Світязької школи, які  у той час  виконували свій інтернаціональний обов'язок. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого воїна-афганця Володимира Хомича, який також навчався у Світязькій школі.

Продемонстровані відеоматеріали не залишили байдужими серця дітей і дорослих та дали  зрозуміти, що найвищою нагородою для тих, хто уцілів, є життя, а для загиблих – пам'ять.

Неоголошена війна в Афганістані уже відійшла в минуле, але в людській  пам'яті вона буде жити вічно тому, що її історія написана кров'ю солдатів, сльозами і горем матерів, дружин, дітей, товаришів, друзів.

2

3

3

3

3

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром