Народний депутат говорив із шачанами про розвиток поліських території

31 Серпня 2016, 22:30
1518 Джерело: volynpost.com

Політики,громадські діячі, експерти та журналісти зібралися у Смідині на Старовижівщині на конференцію з розвитку поліських територій.

Основне завдання заходу - знайти шляхи пришвидшення розвитку регіону. активізувати громаду тут та створити умови для інвестицій, - пише ВолиньPost.

Конференція відбулася 27 серпня з ініціативи нардепа Ігоря Гузя. На неї прибули учасники із Шацького, Ковельського, Любомльського, Старовижівського та Ратнівського районів.

"Ми маємо потенціал, ми маємо можливості, щоб будувати тут сильну економіку, розвивати туризм та інші галузі. Потрібно шукати можливості для створення центрів громадської активності. Адже, яка громада буде активнішою, та і отримає першість", - розповів Гузь у своєму виступі.

За словами нардепа, у поліських районах було б перспективно садити лохину та інші ягоди. Тоді, мовляв, можна навіть очікувати залучення заробітчан: “Якщо
тут, на Поліссі, розсадити плантації лохини, смородини та малини, то до нас на сезонні роботи приїжджатимуть люди на заробітки, як сьогодні їздять у Польщу
наші громадяни. У цьому і полягає перший крок до розвитку цієї території”.

Голова правління Громадського центру “Ділові ініціативи” Галина Васильченко поділилася досвідом кращих практик реалізації стратегічних планів розвитку громад, наголосивши: "Питання не в тому, щоб залучити капітал; питання в тому, щоб його ефективно використати. Громада сама повинна вирішувати, які школи чи дорогу насамперед ремонтувати".

«Західній Україні легше «затягнути» інвестора, проте, у нас створено таку систему, коли не можливо його «прийняти», але й самі нічого зробити не можемо. Європа пішла шляхом реформ і отримала розвиток, тому нам теж варто змінити підходи. Але якщо не буде громадської організації, то й не буде можливості залучати додаткові кошти на розвиток вашого села чи міста», - зауважив голова правління Українського інституту міжнародної політики Ростислав Томенчук.

Також Гузь хоче проведення інвестиційного форуму у “столиці” волинського Полісся - Ковелі, щоб там через нього залучити більше грошей на бізнес-проекти в цьому регіоні.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024