Як зберегти стосунки: психолог дала поради закоханим на День Валентина

14 Лютого 2019, 16:20
2953 Джерело: фото ілюстративне

Для того, щоб закохатися, людям досить легкої стресової ситуації, а зруйнувати стосунки може простий брак спілкування.

Як зберегти стосунки, розповіла в День Валентина психолог Карина Матковська, – інформує Оbozrevatel .

На її думку, закохані повинні робити свята один одному «щодня, а не тільки на 14 лютого».

«На початку відносин у нас є моменти, коли нам добре, гарно і класно. І тому, щоб відновити цю пристрасть в поточних стосунках – «метелики в животі» та іншу психосоматику – потрібно включати якісь тригерні речі, ходити в ті місця, де вам було добре, їздити в подорожі, створювати якісь спільні емоції», – розповіла Матковська.

«Щоб закохатися, треба створити якісь легкі стресові ситуації і позитивні емоції, тоді рівень гормонів підвищиться. Якщо в цей момент людині підсунути більш-менш придатного для закоханості експоната, то є висока вірогідність, що вона закохається», – додала вона.

Як зазначила психолог, проблеми в стосунках між людьми часто виникають через брак спілкування: «Люди все менше говорять один з одним, соціальні мережі не сприяють відкритому довірливому спілкуванню».

Матковська також розповіла, що закохані нерідко «говорять різними мовами любові».

«Наприклад, якщо ваша мова кохання – подарунки, ви будете дарувати подарунки і чекати їх у відповідь. А її мовою кохання, наприклад, може бути час – тоді їй треба, щоб ви вдумливо дивилися їй в очі, приходячи з роботи, слухали про те, як вона провела день. Важливо знати свою мову любові, мову кохання партнера і любити людину так, як це більш зрозуміло і звично їй», – пояснила вона.

Психолог також порадила людям думати, чого вони чекають від відносин: «Треба зрозуміти, наскільки людина відповідає моїм побажанням».

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром