День святого Валентина: скільки українці витратять на подарунки коханим

12 Лютого 2019, 15:25
3709 Джерело: фото ілюстративне

Це дослідження стане в нагоді кожному! Особливо тим чоловікам, які, за прикладом героя Мела Гібсона з культового фільму, вже схопилися за восковий епілятор в пошуках відповіді на питання «Чого хочуть жінки?». До речі, прекрасна половина людства теж знайде в цьому тексті безпрограшні ідеї подарунків для своїх коханих.

Про це інформує Рicodi.

47% анкетованих зізналися, що замислюються про подарунки заздалегідь – вже в січні. Чарівна статистика ...
74% опитаних зізналися, що збираються якимось чином святкувати День святого Валентина. Напередодні цього дня особливо цікаво розглянути «комерційний» феномен, який пов'язаний з купівельним ажіотажем і агресивною рекламою подарунків. Що ж українці готові дарувати один одному 14 лютого?


 

79% опитаних підтвердили, що збираються шукати подарунки коханим. В середньому українці планують витратити 1 440 гривень на подарунки. Це на 340 грн більше, ніж у минулому році. При цьому більше третини чоловіків (35%) планують витратити від 500 до 1000 гривень, витрати жінок виявилися скромнішими: 35% з них зазначили, що витратять 200-500 гривень. Чоловіків, готових витратити більше 5000 грн на день всіх закоханих, виявилося всього 12%, жінок - в два рази менше. Втім, гроші – це не найголовніше. Головне те, що, за результатами опитування, в цьому році ніхто не залишиться без уваги: ​​багато українців планують по-особливому проявити любов не тільки в ставленні до другої половинки, а й до кого-небудь з родичів і друзів. Символічну валентинку отримають навіть колеги по роботі. А ось 25% (тимчасово) одиноких людей в цей день відкриють свої почуття і зізнаються в коханні тому, хто цього, швидше за все, не очікує.

                                                                                                                       Чого хочуть жінки


 

Ми вирішили надати цю інформацію гранично просто:

49% жінок не змогли прийняти однозначного рішення і відповіли, що не відмовляться ні від будь-якого цікавого подарунка, ні від спільного проведення часу в цей день.
Найбажанішими подарунками виявилися квіти, прикраси, парфуми і нижня білизна (з приводу іграшок деякі респондентки не визначились)
У списку найбільш невдалих подарунків – м'яка іграшка, солодощі, еротичні аксесуари або одяг (очевидно, така «псевдоромантики» неабияк набридла)
Зверніть увагу, що валентинка, яка ні до чого не зобов'язує, теж вже не популярна.
Особливий інтерес представляють «нематеріальні» подарунки, адже проявити любов можна практично незліченною кількістю способів. Жінки в цей день вважали за краще разом з другою половинкою провести день активно, приготувати разом вечерю, піти на концерт і навіть виїхати за місто.
У списку невдало проведеного часу – релакс і «байдикування», перегляд фільму вдома, настільні ігри, кіно і театр.

                                                                                                             Про що думають чоловіки


 

37% чоловіків хотіли б в день всіх закоханих зайнятися чимось цікавим і можуть обійтися без подарунка. І все ж 63% сподівається на презент. Це можуть бути дуже практичні речі (електроніка, одяг, парфуми, нижня білизна і гроші). Не викликали позитивного відгуку валентинки, квіти, еротичні аксесуари і м'які іграшки, деяким не догодили і гроші. У списку того, як чоловіки хотіли б провести 14 лютого, похід в кіно або в ресторан, а також перегляд фільму вдома, плюс зрозуміла, але дуже тенденційна відповідь «зайнятися любов'ю». Головне пам'ятати одне – скільки людей, стільки й думок, і якщо ви добре знаєте людину, вибрати для нього подарунок не складе труднощів.
Цікаво, що 71% опитаних чоловіків і 56% опитаних жінок у виборі подарунка другій половинці покладаються на своє власне чуття. Із загальної статистики випливає, що 37% українців все-таки намагаються натяками дізнатися, що людина хоче отримати в подарунок на День святого Валентина.

                                                                                                      День всіх закоханих за кордоном

Як відомо, щедрість не знає кордонів, тому аналітики Picodi.com зібрали інформацію про витрати на день всіх закоханих в різних країнах світу.


 

                                                                                                       Методологія
В опитуванні взяло участь понад 6400 респондентів з Європи, Азії, Північної та Південної Америки, Африки та Австралії. У дослідженні враховувалися результати з 38 країн, в яких в тій чи іншій мірі існує традиція святкування Дня святого Валентина. При конвертації був використаний середній курс за січень 2019 р.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024