Флешмоб та вірші: у Шацьку визначили найкращих читців поезії Лесі Українки

11 Лютого 2019, 13:45
4411

В актовому залі Шацького лісового коледжу зібралися 10 лютого найкращі читці поезії Лесі Українки на районний конкурс «Мій любий краю», приурочений 148 річниці від дня народження видатної української поетеси.

Участь у конкурсі взяли учасники аматорської творчості клубних установ району, школярі, студенти вищих та середніх навчальних закладів, які змагалися у трьох вікових категоріях. Оцінювали конкурсантів журі у складі Валентини Ханзерук, директорки Шацького районного Будинку культури (голова журі), Лариси Демакової, головної спеціалістки гуманітарного відділу Шацької селищної ради, Вікторії Ягодинець, провідної методистки Шацького РБК, Лідії Карпук, бібліотекарки бібліотеки-філії села Мельники, Тетяни Редько, бібліотекарки Шацької районної бібліотеки для дітей.

На початку заходу учасники та глядачі започаткували традицію та спільно прочитали один з безсмертних поетичних творів Лесі Українки, сповнених сили, оптимізму, віри - «Без надії сподіваюсь».

А вже потім зі сцени линули й інші поезії видатної українки, серед яких – чимало творів, написаних для дітей («Як дитиною бувало», «Тішся, дитино, поки ще маленька», «Казка ОХ», «Давня весна»), а також твори для більш зрілого сприйняття (На мотив з Міцкевича», «Дочка Ієфая», «Так прожила я цілу довгу зиму» та інші).

2

1

У підсумку журі визначило переможців конкурсу. Валентина Ханзерук, вітаючи глядачів та учасників заходу, відзначила, що з року в рік зростає виконавська майстерність конкурсантів, сценічна культура. І цього року учасники дійсно розкрили свої акторські та мистецькі таланти! Подяки від відділу культури оголосили Вікторії Рабчевській (клуб с. Пулемець), Антоніні Цюриць (село Затишшя), Мирославі Карамач (село Острів’я), Наталії Суходол (село Хрипськ), Ірині Храновській, Ярославі Фалюш (село Гаївка), Оксані Горун (село Ростань).

3

3

У першій віковій категорії третє місце розділили Тетяна Сад (село Хрипськ) з поезією «Давня весна», та Юлія Храновська (село Гаївка), яка читала поезію «Сон літньої ночі». Друге місце з поетичним твором «Пан Народовець» зайняла Іванна Пех (с. Самійличі) та Дарина Мокрушенко (Шацький РБК), яка прочитала вірш «На зеленому горбочку». Перше місце дісталося Михальчук Карині з Піщанського будинку культури з твором «Казка ОХ».

3
Карина Михальчук - переможниця конкурсу
Карина Михальчук - переможниця конкурсу

У середній віковій категорії третє місце зайняла Вікторія Штандер (с.Мельники, поезія «Дочка Ієфая»), друге місце – у Ольги Степанюк із села Положево,  котра читала вірш «Чом я не можу злинути угору». Перемогу у цій віковій категорії здобула представниця  Прип’ятського сільського будинку культури Людмила Демчук з поезією «Сльози-перли».

2
Людмила Демчук
Людмила Демчук

У третій віковій категорії третє місце посіла Людмила Дикса (клуб села Кропивники, поезія «Тішся, дитино»), друге місце – Яна Шумчук (Шацький РБК) з поетичним твором «На мотив з Міцкевича». Перше місце дісталося Надії Калашніковій (Шацький МБК), яка читала поезію «Як прожила я цілу довгу зиму».

Надія Калашнікова
Надія Калашнікова

Переможці конкурсу представлятимуть район та Шацьку ОТГ на обласному конкурсі читців, який відбудеться у селі Колодяжне в літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.

Друге місце - у Іванни Пех
Друге місце - у Іванни Пех

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024