У Шацьку відбулися змагання із зимової риболовлі на «Кубок Світязя-2019»

10 Лютого 2019, 16:00
8558

Щороку на Шацьких озерах стало хорошою традицією збирати найкращих любителів зимової риболовлі, аби ті позмагалися за Кубок Світязя.

У суботу, 9 лютого, сонячна погода порадувала кращих рибалок з Волині, котрі приїхали на Світязь позмагатися за головний приз. Всього ж участь у змаганнях зголосилося взяти 22 команди (по три учасники в кожній) з Шацького та Любомльського  району, Луцька, Ковеля, Нововолинська, міста Жовква Львівської області, та інших районів області. Також участь у змаганнях взяли працівники Шацького національного природного парку.

2
Команда риболовів Шацького нацпарку
Команда риболовів Шацького нацпарку

Традиційно організаторами змагань стали спортивно-оздоровчий комплекс «Шахтар» (м. Нововолинськ), відділ молоді та спорту Нововолинської міської ради, ЦФНЗ «Спорт для всіх», за сприяння Шацького національного природного парку та Світязької сільської ради.

Чимало учасників змагань уже не вперше змагаються за право називатися кращими риболовами Світязя, але ще ніколи не засмучувалися, що їдуть з озерного краю без призу. Адже сама атмосфера, що панувала на озері, уже налаштовувала на позитивний настрій.

3

З 9 години ранку до першої години дня учасники чаклували над своїми лунками та тягали з води рибу. Рівно о 13 годині прозвучав суддівський свисток, сповіщаючи, що змагання закінчилися. І до головного судді змагань – Валентина Ботрнічука – понесли риболови свої пакунки з рибою для зважування.

В результаті змагань визначились переможці та призери змагань. Приз за найбільшу виловлену рибу отримав Володимир Кубай з шацької команди «Світязь–Актив» (щучка 215 гр.). Третє місце, з результатом улову в 2 кілограми 925 грам посіла команда «Будьмо». Другими стали нововолинська команда з цікавою та екзотичною назвою «Неімущі та малопитущі», котрі наловили 2 кілограми 970 грам риби. А перше місце посіла команда «Фішка» (село Грабово) з уловом 4 кілограми 25 грам. До того ж, наймолодшим учасником цієї команди є 13-річний Андрій Кужель, котрий уже втретє бере участь у цих змаганнях.

1
Команда «Фішка» із села Грабове - переможці змагань
Команда «Фішка» із села Грабове - переможці змагань

У індивідуальних змаганнях на найшвидше буріння лунок перше місце дісталося Миколі Степанюку.

Нагороди переможці отримали з рук директора СОКу «Шахтар» Володимира Цвида, депутата Світязької сільської ради Василя Денисовця та керівниці Шацького національного природного парку Марії Христецької. Окрім того, переможці отримали призи, які надані Волинським обласним центром «Спорт для всіх» та Світязькою сільською радою.

А вже після завершення змаганьб риболови ласували смачною юшкою.

1

Друге місце - у команди з Нововолинська
Друге місце - у команди з Нововолинська

Спільне фото на згадку
Спільне фото на згадку

1

2

1

1

1

1

2

1

1

1

2

4

1

1

1

1

1

2

1

2

3

1
Андрій Кужуль із «Фішки» тримає головний приз
Андрій Кужуль із «Фішки» тримає головний приз

1
Найбільшу рибину упіймав шачанин Володимир Кубай
Найбільшу рибину упіймав шачанин Володимир Кубай

 

                                                                                                                                                          Віта ШЕПЕЛЯ

Коментарі
10 Лютого 2019, 19:37
весь парк на озері а якже бензом оторні транспортні засоби це ж в парку заборонено
10 Лютого 2019, 23:17
Він на акомуляторах,електроцикл!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024