У Шацьку хочуть розширити сміттєзвалище

07 Лютого 2019, 14:25
4524

Шацька селищна рада хоче розширити діючий полігон твердих побутових відходів.  

Відповідну заяву про наміри орган місцевого самоврядування опублікував у районній газеті  «Шацький край».

У заяві йдеться про наміри з будівництва другої черги полігону твердих побутових відходів, який розташований за межами населених пунктів в урочищі Посич (там знаходиться діючий полігон ТПВ, який вже вичерпує свої ресурси).

У характеристиці діяльності (об’єкта) зазначено, що це нове будівництво ділянки складування ІІ черги експлуатації полігону твердих побутових відходів (ТПВ).

Під час будівництва задіюватимуть автотранспорт і спецтехніку. Соціально-економічна необхідність проектованої діяльності – приймання, складування та захоронення твердих побутових відходів з подальшою рекультивацією території полігону з метою зменшення шкідливого впливу полігону ТПВ на навколишнє середовище та здоров’я людей.

За технічними даними, полігон зможе приймати 8 363 м³ (5 018 т) сміття на рік. Під полігон планують відвести площу в 3 гектари. 

Викиди в атмосферне повітря будуть в межах гранично допустимої концентрації, скиди стічних вод: в межах допустимої концентрації.

Аби захистити прилеглу територію від впливу сміття, передбачається улаштування водонепроникного екрану; пошарове складування, ущільнення та присипка ТПВ мінеральним ґрунтом; захист ділянки складування ТПВ від затоплення зливовими та талими водами; захист прилеглої території від забруднення фільтратом та легкими фракціями ТПВ; захисне огородження по периметру полігону; рекультивація території полігону після його завантаження.

«Можливі впливи проектованої діяльності (при будівництві) на навколишнє середовище і види впливів на: клімат і мікроклімат – відсутні; повітряне – викиди продуктів мікробіологічного розкладу біомаси відходів (біогаз); викид в атмосферу забруднюючих речовин спецтехніки під час будівництва; водне – відведення фільтрату; грунт – утворений фільтрат; рослинний і тваринний світ, заповідні об’єкти – відсутні; навколишнє соціальне середовище – відсутні; навколишнє техногенне середовище – відсутні», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до закону України «Про планування і забудову територій» та законодавчих документів скарги та пропозиції стосовно планової діяльності подавати в органи місцевого самоврядування протягом двох тижнів з дня публікації «Заяви про наміри» в ЗМІ, тобто з 7 лютого 2019 року.

Коментарі
07 Лютого 2019, 21:07
скоро в Шацьку буде не Шацький національний природний парк, а шацький національний полігон ТПВ (смітник)
07 Лютого 2019, 21:32
І звозитимуть сміття з усього світу.........
07 Лютого 2019, 21:36
Серед селища майже хочуть продовжити завозити сміття з усіх усюд. Що не можна зробити десь подалі і налагодити вивіз! Кругом того полігону вічно кілька км порозкидано. Агов, ДЕПУТАТИ!!!_
07 Лютого 2019, 21:50
Так не будуть звозити сміття з усіх усюд, тільки з Шацька. Є сучасні технології, норми будівництва таких полігонів, які є безпечними для довкілля. Не треба нагнітати народ, розберіться перше, а потім передувати будете. Самі, небісь, сміття в корчі за Шацьк вивозите
07 Лютого 2019, 21:51
Як це замежами населеного пункту. До будинків 600 м ви хочете щоб люди жили на смітнику до озера 400 м люди задумайтесь а то повимираєте від хвороб
07 Лютого 2019, 21:54
Не будуть сміття з усіх усюд звозити, а як і раніше, тільки з Шацького району. Є сучасні норми будівництва полігонів, які є безпечними для довкілля, є норми будівництва. Спочатку розберіться, а потім репетувати будете, самі мабуть сміття в Шацьк у ліс вивозите
07 Лютого 2019, 21:55
І ліс весь загадили тим сміттям!
07 Лютого 2019, 22:06
Побудуйте будинок поруч і будете жити з сучасними технологіями
07 Лютого 2019, 22:37
Які там можуть бути скарги і пропозиції???? Що подавати в органи місцевого самоврядування протягом двох тижнів??? Закон України «Про планування і забудову територій» втратив чинність в 2011 році ! Клоуни при владі....
07 Лютого 2019, 22:44
!!!
08 Лютого 2019, 11:19
Коваль щоквартально просить кількасот тисяч з місцевого бютжету на - ПІДГОРТАННЯ сміття на сміттєзвалищі, він ніколи не організує нормальний СОРТОВАНИЙ збір сміття. Більша частина цих грошей іде по кишеням - тому це вигідно - окремим людям...
08 Лютого 2019, 11:39
Що таке смітник серед села , де вмайбутньому хочуть побудувати завод , приїднати Шацьк до Ковеля , і поїде весь мусор з пів Волинської обл до Шацьку. Полігон не може там знаходитись не поякім законодавчим нормам ,курортна зона повинна бути не менш як 3 км від полігону , населений пункт 1,5 км болотяна місцевість поруч , в теплу пору року ви не зможете дихати , а все тому що хтось дуже хоче пролобіювати цей проект майже центр Шацьку перетворити на смітник якій буде розміщений посеред озер, і омиватись водами Світязь до якого900 м. Соменця 500 м Карасеньця 400 м Озерця 400 м озер води яких об'єднані між собою. Забутьте про курортний Шацьк це буде діра на краю .
08 Лютого 2019, 20:54
от біомаса яка коментує проти навіть не розуміє нічого ось заїхати на старий смітник біля нового цвинтара і зрозумієте там видно даже для тупого що він загружений на максимум ну не можна його підняти до неба вихід який будувати новий а хто сміття звозить туди як ви думаєте путін чи порошенко ?? ні ви звозите жителі шацька тому смітник вам потрібен і сортувальна лінія вам потрібна для вас...
08 Лютого 2019, 22:09
Так біомаса як ви висловились можливо і не розуміє як замість курорту Шацьк можна зробити смітник Шацьк .Поясніть для біомаси чому в майже в центрі смт поблизу будинків озер можна збудувати смітник для півобласті ви вже загадили ділянку відходами маслозаводу там хоч подальше від будинків беріть і розробляти територію но не в центрі Шацька .
09 Лютого 2019, 11:30
взагаліто в центрі шацька ніхто комплекс будувати не буде оскільки там місця не має все занято вашими дачами та будинками хіба за населеним пунктом але ви ж хітрожопі жителі не хочете в себе сміття сортувати а лише кудись вивозити його а не подумали ви що інші райони теж не хочуть вашого сміття так само як і ви їхнього чи ви себе вищою расою рахуєте бо ви шацькі??? на рахунок озерного краю що шацьк це курорт скажу одне ну ви пляжі свої бачили вужі ,жаби сміття туалети де в озері або в кущах ?.. тому сміття це наше і нам потрібно щось робити знаходити вихід найлекше полігон построїти ще один і через пару років його знов засрати потрібно брати до уваги що краще комплекс чи полігон що більше шкоди робить ??
09 Лютого 2019, 23:31
Вважаю цей об'єкт є стратегічним і розміщення його на тому місці вкрай не можливим виж зрозумійте що до того ж центру 1,3 км по прямій лінії до гряди 900 метрів по плану забудови в майбутньому будинків проходитимуть майже поруч біля Соменця роздані участкі ,а головне ви навіть не догадуєтесь як це все буде воняти в теплу пору року якщо туда масово почнуть звозити сміття як ви думаєте на яку відстань розпросстраниця вонь до гряди дістане ,і до центру дістане я вже не говорю про тих хто будується по Варваруковій хто проживає більш на селі де відстань 600 метрів до будинків . Розумний мужновладець хай навіть і прийшовши на короткій термін своєї роботи ніколи так не поступиться бо це на десятиліття ви подумайте про дітей і про те якім ви хочете бачити Шацьк в майбутньому не живіть одним днем.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром