Гряда: відпочивальник обурений поведінкою хама

28 Серпня 2016, 14:00
4919

Хто на Гряді господар?

Таке питання виникло у Віктора Смолярчука після останнього візиту в це урочище біля озера Світязь.

Останній літній тиждень цього року на Волині видався напрочуд погожим, - пише Віктор на своїй сторінці у Facebook.

Достатньо прогріта вода в озері, досить теплі, але не спекотні дні, відсутність комарів сприяли хорошому відпочинку. Проте чудовий настрій і враження від Світязя моїй сім'ї був зіпсований одним хамом з нових «господарів життя» , який спонукав мене поглянути на організацію дозвілля на Гряді з іншого боку.
В минулу п'ятницю о восьмій ранку я з дев'ятирічною донькою вийшли на прогулянку до лісу біля бази відпочинку «Мотор». На Гряду я їжджу відпочивати уже більше двадцяти років, знаю практично кожен її куточок, тому спокійно крокував стежиною, коли раптом від одного з будиночків до мене кинувся чоловік середнього віку, нецензурно лаючись та вимагаючи, щоб я покинув його територію, бо він тут збирає гриби.

На моє зауваження, щоб пан вів себе адекватно та не матюкався при дитині, він в нецензурній формі відповів, що зараз покличе ще двох хлопців з будиночку і вони добре відметелять мене, щоб дитина бачила, що не можна заходити на чужу територію.

Неадекватна поведінка хама змусила відступити. Півгодини довелось заспокоювати дочку, яка не звикла до прояву з боку людей такої агресії. Територія, яку «господар» називає своєю, огороджена несуцільним невеликим парканом в вигляді металевих смуг. Значні шматки «забороненої зони» нічим не позначені, тому щоб застерегти інших відпочиваючих від хамства, я написав на аркуші паперу «Обережно, приватна територія», який прикріпив біля входу до його будинка.

Побачивши це, матюкальник аж закипів від люті і намагався прямо через паркан добратись до мене. При проходженні строкової служби в збройних силах СРСР зі мною поруч було немало людей з кримінальним минулим, тому до нецензурщини не звикати, але такого відбірного мату я ще не чув.

Виявляється з такими, як я, побудувати Україну неможливо, що добродій заплатив дуже великі гроші за цей будинок і тут постійно проживає і що це я заважаю його спокою. Правда, побачивши, що я знімаю його на мобільний телефон, риторика хама змінилась і виявилося, що він може спілкуватись без матірних слів. Весь монолог «господаря Гряди» з-за паркану чули гості Світязя, які відпочивали в той день на базі «Мотор» і яких було немало з Білорусі, Києва та Львова . Було дуже прикро за людей Волині.

Хто є цим господарем території з півгектару біля бази відпочинку «Мотор», мені, на жаль, взнати поки що не вдалось. Раніше при в'їзді на територію урочища в декількох місцях розміщувались схеми розташування усіх баз з вказуванням власників. Тепер будь-яка інформація відсутня і кожен ризикує ненароком втрапити на «приватну територію». На Гряді все більше з'явилось незрозумілих парканів та будиночків, навіть постійні намети та курені в прибережній смузі, що раніше ставити не дозволялось. 

Місцеві жителі кажуть, що всю другу і третю лінії Гряди викупили митники і прокурори з області, а той хам, з яким я перетнувся - працював чи працює заступником прокурора Луцька і перекупив півгектара земельки в однієї з працівниць митниці, а перед тим намагався збудувати собі будиночок на території «Феміди», але після того, як почав рубати дерева, Василь С. його прогнав.

Я не здивуюсь, що це так і є насправді, тому що манери поведінки "господаря" характерні для тих, які є у волинських правоохоронців. Попрошу своїх друзів з Самооборони та депутатського корпусу області допомогти взнати прізвище господаря цієї «гостинної садиби», заодно й вияснити законність зведення будинку та скільки сплачено власником коштів від господарювання до бюджету Шацька. Будинкоуправління Гряди час від часу бідкається, що не вистачає фінансового ресурсу для належного обслуговування території, то чи не можна трішки потрусити цих приватних власників, які користуються загальними благами, а пересічні громадяни їм лише заважають?

Мирка Іван проштовхує ідею створення на базі Шацьких озер загальнонаціонального курорту, то може перед тим необхідно провести детальну інвентаризацію всієї території навколо озер, бо може виявитись, що вона уже вся приватизована і курорт створимо лише для окремої прокурорсько-митно-суддівської еліти?

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром