У Шацькій ОТГ визначили місця, де можна розміщувати передвиборчу агітацію

04 Лютого 2019, 12:45
1987 Джерело: фото ілюстративне

Голова виконкому Шацької ОТГ 26 січня видав розпорядження про вiдведення мiсць для розмiщення матерiалiв передвиборноi агiтацiї.

Текст розпорядження розміщений на сайті Шацької ОТГ.

У розпорядженні йдеться про те, аби не допустити посадовими i службовими особами органiв мiсцевого самоврядування пiд час пiдготовки та проведення виборiв будь-якого незаконного втручання у виборчий процес, використання службового становища, путових примiщень, транспорту, засобiв зв'язку для пiдтримки окремих кандидатiв, їх уповноважених представникiв, довiрених осiб, офiцiйних спостерiгачiв.

Також йдеться про створення рівних умови для роботи засобам масовоi iнформацiї, незалежно вiд джерел фiнансування, висвiтлення в установленому порядку процесу пiдготовки та проведення виборiв, поширення повної та об'єктивної iнqормації про кандидатiв, неупередженого висвiтлення iх політичної позицiї та дiяльностi, а також поглядiв громадян. 

Орган місцевого самоврядування зобов'язує керiвникiв комунальних пiдприємств, установ, органiзацiй селищноi ради неухильно додержуватися вимог Закону України пpo вибори Президента України при проведеннi передвиборноi кампанii та погоджувати з селищною радою розмiщення агiтацiйних матерiалiв на об'ектах комунальної власностi селищної ради. 

Також у розпорядженні визначили місця, де у селах та селищі громади можна розміщувати політичні передвиборчі агітаційні матеріали. Окрім того, агітаторам за того чи іншого кондидата у президенти, якщо вони захочуть організувати зустріч із виборцями, доведеться заплатити оренду приміщення (актового залу селищної ради, примiщення мiського булинку культури смт. Шацьк, клубу с. Мельники, сільського будинку культури с.Прип'ять, клубу с.Кропивники, клубу с.Вiлиця, клубу с.Плоске, ciльського будинку культури с.Самiйличi, клубу с.Пехи, клубу с.Положеве) 100 гривень за годину. 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024