2 лютого в Шацьку: день народження в Наталії Люшук

02 Лютого 2019, 09:20
Вітаємо іменинницю Наталію Люшук! 2840
Вітаємо іменинницю Наталію Люшук!

Цитата дня: «Будь-яка робота складна, шукайте таку роботу, складність якої приноситиме вам задоволення».

Цей день в історії:

Всесвітній день водно-болотних угідь (Конвенція про водно-болотні угіддя була підписана в місті Рамсаре (Іран) 2 лютого 1971 р. День її підписання в 1997 р. оголошений Всесвітнім днем водно-болотних угідь).

Читайте також: В Шацькому національному парку дбають про збереження водно-болотних угідь

1870 — агентство Reuters, підписавши угоди з двома іншими агентствами, вперше в історії створила всесвітню інформаційну мережу.

1932 — нарком постачання СРСР Анастас Мікоян видав наказ про створення постійного запасу хліба в Закавказзі в кількості 2 млн пудів пшениці і 2 млн пудів кукурудзи за рахунок України і Кубані.

1935 — вперше у судовій практиці використано детектор брехні (Портедж, Вісконсин).

1943 — завершилася одна з ключових битв ІІ Світової війни. Радянські війська завдали поразки німецьким військам під Сталінградом.

1945 — диверсійно-розвідувальна група УПА висадила в повітря блокпост залізничної станції «Тисменищани» та каркас дерев'яного мосту на ділянці Калуш — Рожнятів, Станіславської області. Пошкоджено лінію зв'язку

1970 — у Мюнхені уперше в історії відбулася операція з трансплантації нерва.

1986 — в Індії відбулася зустріч Папи Римського з Далай-ламою.

Іменинники: Римма, Інна, Семен, Лев, Павло, Юхим, Захар.

Сьогодні день народження в жителів Шацька Наталії Люшук, Василя Печука, Руслани Наумич і Надії Роборецької. Район.Шацьк вітає іменинників і зичить здоров'я, щастя, достатку, сімейного благополуччя і професійних перемог!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Шацьк: греко-католики обговорили напрямки соціального служіння

У селищі Шацьк в рамках програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» відбулася перша виїзна зустріч команди програми у Луцькому екзархаті з ініціативною групою парафії Преображення Господнього УГКЦ с. Положево Шацького району та парохом отцем Богданом Іващуком.

1

Погода 2 лютого

У Шацьку протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Нічний дрібний дощ продовжиться вранці, але до середини дня він повинен припинитися. Температура +1...+6.

Народний прогноз погоди: 2 лютого вшановується пам’ять преподобного Євтимія Великого. У народі цей день називали «Єфимкині заметілі», які передбачали погоду найближчого часу. Якщо 2 лютого мете, то вся Масляна неділя буде заметільною. Якщо цей день похмурий, то варто очікувати пізніх заметілей. А якщо на Євтимія опівдні було сонце — на ранню весну.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024