Ромео, Джульєтта, Мавка та Захар Беркут: кого з героїв хотіли б оживити учні Шацької школи-гімназії

01 Лютого 2019, 18:05
3337 Джерело: фото ілюстративне

У Шацькій школі-гімназії провели цікаве опитування серед учнів.

Бібліотекарка школи Світлана Лукашова поцікавилася у дітей, якого літературного героя вони хотіли б оживити і чому. Відповіді учнів вона розмістила на сайті бібліотеки. 

Учні школи дали письмові відповіді на це питання. Зокрема, діти розповіли, що найбільше хотіли б оживити літературних героїв із творів українських та зарубіжних письменників, а також казок та фантастичних творів. 

Серед них – Наталка Полтавка, Мавка, Возний, Захар Беркут, Меланка, Еней.

Серед героїв зарубіжної літератури учні школи хотіли б оживити Шерлока Холмса, Маленького принца, Лоскотона, Ромео і джулдьєтту, Рімуру, Робін Гуда та інших.

«Для мене було би дуже цікаво поспілкуватись із героїнею твору. Мати змогу вислухати, як жити гармонійним життям із природою, у злагоді з  собою, бути стійкою у випробуваннях, здатною на самопожертву. Я думаю, що наша розмова виявилась би досить цікавою та довгою.»

Софія Г., 11 клас

«Котляревський показав Наталку як ідеал молодої українки. Вона покірна, добра, працьовита та дуже гарна. Мені цікаво, як почувала себе Наталка тоді, коли Петро зник, адже продовжувала бути йому вірною. Я б хотіла мати таку подругу і перейняти деякі риси її характеру» 

 Дарина С.,11 клас

«З усіх літературних героїв мені найбільше до вподоби пан Возний. Напевно, якби я його оживив, то з нього реготала б уся вулиця.»

 Назар К., 9 клас

«Напевно, не знайдеться жодної у світі людини, яка б не хотіла оживити якогось уявного персонажа. Для мене таким героєм є Джейкоб Портман із книги Ренсома Ріггза  «Дім дивних дітей». На мою думку, він є цікавою особистістю, у нього я б змогла повчитись чомусь новому і дізнатись багато цікавого. Джейкоб Портман незвичайний хлопець. Він наділений рідкісним даром, як і всі герої книги.  Мені було б цікаво послухати про його пригоди в іншому часі, про те, як він подолав запеклого ворога. Джейкоб дуже розумний та сильний духом, із ним у мене точно знайшлася б спільна мова.»

«Я захоплююсь читанням сучасних книг про перетворення та пригоди в інших світах.Такий собі простий, нічим не примітний 37-ми річний Мікамі Сатору помирає, рятуючи свого колегу. Здавалося б, на цьому історія його життя закінчилась. Та не все так просто. Герой перероджується в іншому світі як слизький монстр Рімуру Темпест. З одного боку він добрий, харизматичний та відданий друзям, а з іншого - хитрий та імпульсивний, вступає в бій, не замислюючись над кількістю ворогів. Чому я хочу, аби Рімуру ожив? Напевне тому, що це мій улюблений герой. Хотілось би відчути його на дотик та почути розповіді про новий світ, про подорожі, знайомства.»

 Вікторія Ш., 8 клас

«Найбільше мені подобається Соломія з повісті Михайла Коцюбинського «Дорогою ціною». Вона - вродлива, енергійна, вольова, сильна, вірна подруга Остапа. Її самопожертва та смерть у хвилях Дунаю заради коханого варта поваги. На мою думку, такі люди як Соломія повинні жити.»

Катерина К., 9 кл.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024