Герої Крут – взірець для семикласників Шацької школи-гімназії

31 Січня 2019, 10:35
Урок пам'яті в Шацькій школі-гімназії 2928
Урок пам'яті в Шацькій школі-гімназії

Юним героям Крут, чий подвиг не має аналогів в історії України, був присвячений урок пам'яті, що відбувся в ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія» смт Шацьк.

30 січня до учнів 7-А та 7-Б класів завітали працівники Шацького районного Будинку культури (директорка Валентина Ханзерук), аби розповісти їм про бій в 1918 році на Чернігівщині між українськими студентами та вдесятеро більшою армією більшовиків. Майже 100 молодих українців полягли смертю хоробрих, але не скорилися ворогові.

Школярам продемонстрували на екрані відеокадри подвигу: як зі словами державного гімну на вустах помирали юні герої, що потрапили в полон до більшовиків. Від ведучих Світлани Постернак і Вікторії Ягодинець діти дізналися про те, що бій на станції Крути затримав просування більшовиків вглиб України на декілька днів. Таким чином добровольці врятували столицю, що виграло час для укладення Брест-Литовського мирного договору, який де-факто визнавав українську державність та виводив Україну з Першої світової війни.

Розчулені побаченим і почутим, учні заспівали гімн України. Наостанок працівники культури виконали патріотичну пісню – гімн любові «Я люблю тебе, моя Україно».

На заході діяла книжкова виставка «Жертовний шлях до мрії», організована працівниками Шацької районної бібліотеки для дітей (завідувачка Світлана Бляшук).


 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024