Повідомили, за яких умов вчителі можуть отримати надбавку до зарплати

25 Січня 2019, 17:00
3542 Джерело: фото ілюстративне

Волинські вчителі початкових класів можуть отримати надбавку у 20% до заробітної плати за пройдену сертифікацію, однак їм потрібно зареєструватися у Львівському РЦОЯО до 1 лютого.

Про це йшлося 25 січня під час прес-конференції у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти, – повідомляють Волинські новини.

Як розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, реєстрація на сертифікацію для вчителів початкових класів завершується 1 лютого.
 

«Кожна область має квоту, цього року це пілотування – тисяча вчителів має пройти сертифікацію за бажанням. На Волинську область виділено 39 місць. Станом на вчорашній день у Львівський регіональний РЦОЯО надійшло сім заяв з Волині, але ми віримо, що активних хороших вчителів, які працюють, є більше і їм не потрібно боятися. Є три складові сертифікації: вивчення досвіду вчителя експертами; тестування, яке проводитиме Український ЦОЯО; власний опис портфоліо», – каже Лариса Середяк.
 

Вона наголошує, що завершення всіх процедур сертифікації вчитель отримуватиме 20% надбавки до зарплати протягом трьох років, що є дуже непогано, адже кандидат наук отримує надбавку лише в 15%.

Своєю чергою, завідувач центру ЗНО та МД Волинського ІППО Алла Корнейко зазначила, що до сертифікації цього року запрошені лише вчителі початкових класів, які повинні мати досвід не менше двох років, оскільки вони вже пройшли підготовку до Нової української школи і їм легше сприйняти те нове, що несе сертифікація.

«Це нова процедура, яка дає можливість кращим педагогам заявити про себе, бо на сертифікацію реєструються абсолютно добровільно. Якщо вони встигнуть зареєструватися до 1 лютого, то лише тоді зможуть продовжити інші процедури, що є в структурі сертифікації», – зауважила Алла Корнейко.

З її слів, вчителя будуть оцінювати не чиновники, а колеги, які реєструються, як експерти. Вони зможуть побачити, як працює вчитель, визначать його рівень професійної компетенції. Лише на осінніх канікулах буде тестування, тобто ЗНО для вчителя.

«Реєстрація на Волині проходить не настільки активно, як би хотілося, є лише сім заявок, електронні картки створили 18 з 39, тобто не дійшли навіть до 50%. Можливо, вчителі дещо хвилюються та бояться, але у Волинському ІППО ми надаємо інформаційну підтримку», – резюмувала завідувач центру ЗНО та МД Волинського ІППО Алла Корнейко.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024