Рейтинг Петра Порошенка зростає і фактично зрівнявся із рейтингом Юлії Тимошенко

25 Січня 2019, 11:51
Петро Порошенко у Рожищі 2496
Петро Порошенко у Рожищі

Згідно з результатами дослідження, Тимошенко підтримують 17,4%, а Порошенка - 17,1% опитаних, які планують брати участь у виборах.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Соціологічним центром ім. Михайла Драгоманова і оприлюдненого у четвер на прес-конференції, – повідомляє Укрінформ.

«Як показують результати опитування, рейтинг Петра Порошенка, порівняно з груднем 2018 року, зріс і у межах статистичної похибки практично зрівнявся із рейтингом Юлії Тимошенко. Ми це пов’язуємо з тим, що Порошенко вибрав кілька основних тем для позиціонування. Це – Томос, армія, українська мова. Ці теми орієнтовані на патріотично налаштованих виборців. Я підкреслю – не націоналістично, а патріотично налаштованих. І, фактично, ці теми озвучує тільки один кандидат. Інші кандидати розмиваються на одних і тих же темах. По-друге, Порошенко був більш активізований в інформаційному полі, і це означає, що та частина виборців, яка не визначилась, поступово визначається», – зазначив соціолог, професор Сергій Штепа.

Читайте також: Повний виступ Петра Порошенка в Луцьку

«Наразі ми бачимо тенденцію, що є два лідери президентської кампанії – це Тимошенко і Порошенко. Саме їм опитані пророкують перемогу незалежно від своїх електоральних уподобань. Зокрема, на запитання «Хто, на Вашу думку, переможе на виборах Президента України?» 21,3% опитаних назвали Тимошенко, 21,1% - Порошенка», – зауважив політолог Ростислав Балабан.

Крім того, згідно з результатами опитування, Олег Ляшко набирає 10,1%, Володимир Зеленський - 9,4%, Юрій Бойко -5,4%, Анатолій Гриценко - 5,3%, Андрій Садовий - 5,1%, Олександр Шевченко - 3,8%, Святослав Вакарчук - 2,7%, Олександр Вілкул - 2,6%.

Читайте також: Порошенко на Волині натякнув на неконструктивні елементи і дерибан в облраді

Відсоток виборців, які не визначилися зі своїм вибором, скорочується і становить 10,3% серед тих, хто планує брати участь у виборах. Мобілізація прихильників учасників президентської кампанії посилюється, оскільки вже стартувала офіційна виборча кампанія, зазначають соціологи.

«Хочу звернути увагу, що результати наших досліджень, проведених у попередні періоди, фактично збіглися у тенденціях і цифрах із результатами інших авторитетних соціологічних служб. Також хочу зазначити, що більш точні результати можна буде отримати після того, коли буде сформований остаточний список кандидатів у Президенти України, оскільки з’являються нові претенденти на найвищу посаду у державі, і у цій кампанії ще може бути чимало сюрпризів», – переконаний Штепа.

Репрезентативне опитування дорослого населення України проведене Соціологічним центром імені Михайла Драгоманова з 10 по 17 січня 2019 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 1800 респондентів, що проживають в усіх областях України (окрім АР Крим та територій ОРДЛО.) Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Читайте такожЯк Порошенко представляв Томос у Луцьку

Коментарі
25 Січня 2019, 15:57
якщо хтось з них стане призидентом то буде сигналом давати на підалі з тої країни адекватні люди так і зроблять ви просто переїдите в Польщу зразу свій рівень життя піднімете на 20 років тобто до того рівня життя що є на сьогоднішній день,Україна прийде через 20 років лише.їздьте дальше на кадетах,пасатах і кажіть які вони класні їжте дальш ковбасу дешеву що тільки для собак,і вдягайтесь дальш з секонхенда і кажіть яке воно все класне а я молода людина думатим інакше.
25 Січня 2019, 16:46
Чоловіче що ти хотів сказати ? Все рівно президента треба обрати . Але обрати для України а недля пуйла.
25 Січня 2019, 17:04
а бля то Путін виновен всьому.. зараз на Вишневі сніг розтане і буде потоп то Путін виновен до Припяті дороги не має машину гробиш то Путін виновен свою бляху розмитнити не можу бо ціна не підйомна,бляха стоїть 1000 уе розтаможка 2000уе то Путін виновен заходжу в магазин хочу нормальний одяг купити а грошей хватає на китайське говно то теж Путін.соляра в нас така дорога то теж Путін наверно в звязці з Лукашенком виноваті і так дальш і дальш. А жити як??да дійсно потрібно вибирати призидента але кого??? саме видання рекламує або Петю або Юлю давайте інших кандидатів зробіть ремейк всіх кандидатів а саме головне їх програми хай люди вибирають,ато спеціально ставлять або Юля або Петя більш не має кого...
25 Січня 2019, 22:18
Чоловіче. На жаль ти майже у всьому правий. Звичайно не один путін у всьому винуватий. Він тільки дай Боже може вже останній з тих москальських поневолювачів, що сотні років гнобили Українців. Царі, леніни , сталіни голодомори, енкаведисти, знищували найкращих. А зараз до корита лізе всяка наволоч за путінські гроші. Але прошу тебе не зневірюйся. І на нашу землю має прийти свято. Зараз все якраз в наших руках.
26 Січня 2019, 01:32
так нехай журналісти стануть і викинуть правдиву інформацію про кандидатів а не тільки юля та петя їх вже майже 20 хай про кожного напишуть статтю хоча б їх програми хто що пропонує хай народ хоч трохи сяде подумає вибере найчеснішого з їх точки зору. а не кидати інформацію тільки юля та петя виграють вибори і більш кандидатів достойних не має. я наприклад за 5.10 і хочу щоб люди прочитали програму кандидата можливо їм сподобається хочеться хоч трохи ну чесні вибори
26 Січня 2019, 04:12
це 5-презіків винних на суд-за грати кррррровосісі
26 Січня 2019, 07:54
Якщо Пу не хоче говорити з По?... І не буде! То нафіга нам знову вибирати це По? Наслідки ж відомі! А міліарди із бюджету на вітер. А боти собі господаря змінять за 1 ніч. Досвіду не бракує
26 Січня 2019, 17:31
Шоб твій з... так піднімався, як той рейтинг
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024