Наступного року Гузь перепливатиме Пулемецьке

22 Серпня 2016, 16:00
2520

Народний депутат Ігор Гузь встановив власний рекорд, перепливши озеро Світязь по максимальній довжині - 7,4 км. Свій заплив він присвятив 25-й річниці Незалежності України.

Стартував нардеп 20 серпня в урочищі Гряда разом зі своїм напарником Валерієм Макаруком, перед тим поспілкувавшись із представниками волинських ЗМІ.

-4 роки тому ми разом з Валерієм Макаруком і Павлом Данильчуком перепливли Світязь по ширині в рамках кампанії «Врятуємо Світязь». Саме тоді в області серйозно заговорили про загрозу для водойми з боку Хотиславського кар’єру. Стартували ми в селі Пульмо і за 2 години 46 хвилин фінішували на рятувальній станції пансіонату «Шацькі озера». Вже тоді ми домовилися про те, що будемо перепливати Світязь по його максимальній довжині, - розповів журналістам Ігор Гузь.

 

Також відзначив, що не вживає алкоголю, не курить, займається спортом, словом, веде здоровий спосіб життя, а запливи водоймами України і навіть закордону називає власним хобі і пропагандою здорового способу життя. І аж ніяк не самопіаром. «Запрошую кожного депутата пропіаритися разом зі мною, перепливши Світязь!» - відзначив нардеп.

Досвід перепливання водойм в Ігоря Гузя чималий, особливо на Волині. Днями він, до речі, легко переплив озеро Кримно в Шацькому районі. А ще здійснював заплив польським озером Біле і навіть річку Рейн у Німеччині осилив. В планах на наступний рік є озеро Пулемецьке – друге в районі за площею після Світязя.

Розпочався заплив о 12.27 год. Ігоря і Валерія супроводжував човен із медиками і журналістами. Пливли у костюмах, бо дуже холодна вода. В «дорозі» на човні не відпочивали, харчувалися бананами, бутербродами із ковбасою, пили чай. Крім того, депутат під час запливу два рази проводив онлайн-бесіду з користувачами мережі Facebook. Під час однієї голова Волинської обласної ради Ігор Палиця запропонував Ігорю Гузю наступного разу перепливти озеро разом.

Народний обранець успішно фінішував пізно ввечері в урочищі Мукошин. Час запливу - 7 годин 33 хвилини. На березі його зустрічали помічники і журналісти, співаючи пісню «Ой, на горі та й женці жнуть».

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром