Шацькі священики побували на урочистостях з нагоди 90-річчя почесного патріарха Філарета

25 Січня 2019, 09:20
Шацькі священики на урочистостях з нагоди 90-річчя патріарха 3847
Шацькі священики на урочистостях з нагоди 90-річчя патріарха

Духовному лідеру православних українців Філарету 23 січня виповнилося 90 років.

У Володимирському кафедральному соборі Києва вранці розпочалася божественна літургія з нагоди його ювілею. Згодом у національному палаці мистецтв «Україна» відбулася урочистість, на яку прийшло керівництво держави, єпископат та духовенство з усієї України,

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній, вітаючи почесного патріарха ПЦУ Філарета з 90-річчям, відзначив його зусилля у становленні автокефальної української православної церкви. 

«Благо церкви Ви поставили вище особистого становища, і саме тому Ви і перемогли. Беззаконні анафеми та відлучення щодо Вас визнані недійсними рішенням Вселенського патріарха. Автокефалія, за яку Ви боролися, отримала благословення церкви-матері Константинопольської, підтвердженням чого став вручений 6 січня Томос», - сказав митрополит Епіфаній.

На урочистостях побували митрофорний протоієрей Михайло Цвинкилевич, благочинний Шацького деканату, та Роман Скірак, настоятель парафії Святого Архістратига Михаїла смт Шацьк.

«Я щасливий і радію з усією повнотою Православної Церкви, що маємо такого духовного Батька Патріарха Філарета», – прокоментував свій допис у Facebook отець Роман.

3

3

 

26/04/2024 Четвер
25.04.2024