«Літературна ялинка» – свято творчості в Шацькому БДЮТ

24 Січня 2019, 18:00
В Шацькому БДЮТ відбулася «Літературна ялинка» 2331
В Шацькому БДЮТ відбулася «Літературна ялинка»

Керівник Шацького будинку дитячої та юнацької творчості Ніна Корець підібрала дуже своєрідну форму  закінчення новорічних свят у вигляді  зустрічі дітей та дорослих, які є творцями та шанувальниками літературного мистецтва.Така собі «Літературна ялинка».

На святі, що відбулося 17 січня в Шацькому БДЮТ, були присутні не лише вихованці «Студії творчості» та педагоги закладу, а також завітали Наталія Порховата з донькою Лізою зі Світязя, Наталія Цюп’яшук з Положева та працівники  Шацької дитячої бібліотеки та бібліотеки для дорослих.       

Для визначення та створення святкового настрою господиня свята запропонувала пройти усім невеличкий тест, прочитавши на загал рядки віршів чи прози, котрі спали на думку кожному учаснику. Це дало змогу гостям познайомитися ближче та краще зрозуміти  настрій один одного.

3

Згодом кожен з учасників читав свої вірші чи прозові твори. Було надзвичайно цікаво слухати уривки з дитячих казок, котрі написали  Ліза Порховата, переможниця обласного конкурсу «Урок казки», і Марія Матвіїшин, котра тільки починає свій літературний шлях. Такі по-дитячому щирі та безпосередні емоції у рядочках на папері можуть творити лише діти.

Дівчата Ангеліна Зубач та Наталія Цюп’яшук читали уже зовсім інші за своєю суттю і глибиною твори. Це були ніби намальовані словами барви їхніх почуттів, цікаві, з притаманними лише певному автору проявами емоцій.

Надзвичайно цікаві та самобутні речі виходять з-під пера дорослих авторів, котрі також прочитали свої твори. Хтось надихається природою, хтось спілкуванням з людьми,  а хтось поділився своїми роздумами про життя. Зоя Лукащик, Наталія Німець та Наталія Порховата досить емоційно представили власну поезію, якою прониклись всі присутні.

1

 

Надзвичайно цікаво було слухати розповіді бібліотекарів Світлани Бляшук, Тетяни Редько, Ліани Полінкевич й Людмили Мохнюк про те, як вони шукають серед своїх читачів приховані таланти.  Далі допомагають розкривати  здібності та прокладати стежини до визнання педагоги  позашкільного закладу. Саме завдяки дитячій бібліотеці Ангеліна Зубач, про яку неодноразово розповідали газети та сайти, змогла знайти підтримку  і розкрити себе, показати світові як  талановиту поетесу та прозаїка сучасності, а їй лише 14 років.

Ніна Корець і сама порадувала присутніх своїми творами. Поділилася творчістю улюблених поетів, книги яких були представлені на виставковому стелажі. Вона пише в різних жанрах, та, мабуть, найбільше любить працювати з дітьми. Допомагає їм відшліфовувати вміння і навички, доводити свої твори до такого рівня, коли їх варто презентувати на обласних та всеукраїнських конкурсах і мати там визнання.

На завершення свята кожен з учасників отримав пам’ятний подарунок від ведучої — поетичні та прозові твори, в окремих з яких і її власні доробки. 

«Літературна ялинка» — продовження традиції Будинку творчості вишукувати та  висвітлювати таланти.  На нашій дуже гарній землі є надзвичайно багато обдарованих і самобутніх людей. Тільки далеко не всі зважуються заявити про себе, а дарма.

 

1

2

3

Світлана ЛОНЧУК 
 

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром