24 січня в Шацьку: день народження в Ірини Мельничук

24 Січня 2019, 09:30
Вітання іменинниці! 2295
Вітання іменинниці!

Цитата дня: «Життя занадто коротке, щоб прокидатися вранці з жалем. Так що люби тих, хто ставиться до тебе добре, прощай тих, хто не правий, і вір, що все відбувається невипадково».

Цей день в історії:

1848 — у Північній Каліфорнії Джеймс Маршал знайшов великий золотий злиток, що дало поштовх до виникнення явища, котре через рік стало називатись «золотою лихоманкою».

1861 — У Петербурзі вийшов друком перший номер українського щомісячника «Основа».

1918 — у ніч з 24 на 25 січня (за іншими даними 11-12 січня) було проголошено незалежність України.

1992 — Королівство Нідерланди, Королівство Лесото, Республіка Малі, Республіка Кабо-Верде визнали незалежність України.

1992 — Україна встановила дипломатичні відносини з Австрією і Францією.

2015 — терористи так званої ДНР обстріляли з «Градів» Східний мікрорайон Маріуполя, внаслідок чого загинуло 30 мирних жителів.

Народилися:

1941 — Юрій Покальчук, український письменник, перекладач, науковець.

Іменинники: Терентій, Юліан, Федір, Йосип, Володимир, Степан, Микола, Михайло.

Сьогодні день народження в Ірини Мельничук із села Підманове. Район.Шацьк вітає іменинницю і зичить здоров'я, жіночого і материнського щастя, професійних успіхів, достатку в домі.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Шацьк: в пошуках поживи прилетіли снігурі

Великі червоногруді птахи щороку наприкінці січня прилітають на територію дендропарку Шацького лісового коледжу. І хоча тут взимку дбають про пернатих - розвішують і встановлюють годівнички з кормом, утім, снігурі ласощами вважають насіння деяких кущів.

1

Погода 24 січня

З ранку до самого вечора небо у Шацьку буде вкрите хмарами. Вночі пішов дрібний сніг, проте в середині дня він повинен припинитися. Температура -6...-8.

Народний прогноз погоди: 24 січня відзначається день пам’яті преподобного Феодосія Великого. У народі цей день називався «Феодосієве тепло». Зазвичай цього дня насправді була тепла погода, але люди побоювалися такого тепла і говорили: «Бійся весни у січні», хоча тепла погода передвіщала ранню і теплу весну. Якщо на Феодосія була відлига, то готувались до затяжної весни.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром