Шачан ознайомили з нововведенням у земельному законодавстві

23 Січня 2019, 18:20
1798 Джерело: фото ілюстративне

На оперативній нараді в Шацькій райдержадміністрації присутнім розповіли про нововведення у земельному законодавстві.

Про це інформують у прес-службі Шацької РДА.

Начальник   міжрайонного управління у Любомльському та Шацькому  районах головного управління Держгеокадастру у Волинській області Віталій Юрчук повідомив, що з 1 січня вступив у дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні».

Зокрема, Віталій Миколайович поінформував присутніх про зміну розпорядника земельних часток паїв, нерозподілених земельних ділянок та невизнаних земельних часток паїв. Відтепер розпорядником є не райдержадміністрація, а селищна чи сільські ради. Згідно з нововведенням, громадянин, щоб отримати на правах приватної власності земельну частку паю, повинен звернутися до представників сільської (селищної) ради, на території якої знаходиться ця земельна ділянка.

Також начальник управління Держгеокадастру запропонував зібрати нараду за участю представників земельної служби, реєстраційної служби, працівників райдержадміністрації, які займаються підготовкою проектів розпоряджень по паюванню земель, для спільного обговорення подальшої організації роботи.

Окрім цього, посадовець відзвітував про надання земельних ділянок учасникам АТО (ООС) на території району.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024