Атовці району отримають "Посібник для демобілізованих бійців"

21 Серпня 2016, 22:00
1547 Джерело: vseprava.com.ua

«Посібник для демобілізованих бійців» - саме з такою назвою юристи благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» розробили інструкцію для учасників АТО для отримання допомоги.

Про це повідомляє ВолиньPost.

Найближчим часом посібники будуть безкоштовно передані демобілізованим бійцям Шацького, Ратнівського, Старовижівського, Ковельского районів та м. Ковеля.

«Цей посібник – це відповідь на сотні запитань, з якими до нас звертаються демобілізовані бійці та їхні рідні, - говорить директор благодійного фонду «Патріоти Волині» Денис П’ятигорець. – В травні 2014 року ми розпочали проект допомоги бійцям АТО «Збережи життя солдату». Відтоді тисячі солдатів, десятки підрозділів отримали матеріально-технічні засоби, які допомагали та допомагають їм нести службу на сході України. Але згодом ми зрозуміли, що наша допомога потрібна не тільки солдатам на передовій, але й демобілізованим воїнам, які повернулися до мирного життя».

Держава передбачила цілу низку пільг для учасників антитерористичної операції, проте взагалі не подбала про те, щоб повідомити кожному бійцеві про те, які пільги він має та як може ними скористатися. Юристи благодійного фонду «Патріоти Волині» проаналізували всі нормативно-правові акти та різноманітні пам’ятки, які розроблялися профільними міністерствами та волонтерськими організаціями, і створили загальний посібник, який не тільки інформує про чинні пільги, але й містить покрокові інструкції для їх оформлення.

«Ми звернули увагу на те, що, навіть знаючи про існування пільг, демобілізовані бійці не можуть знайти жодної інформації про те, до кого саме потрібно звертатися, щоб ці пільги отримати, як скласти відповідну заяву, які документи необхідно до цієї заяви долучити. І дуже часто брак такої інформації стає на заваді в отриманні бійцем того, на що він заслуговує по праву. Саме тому ми дуже ретельно попрацювали над написанням покрокових інструкцій, дотримуючись яких можна легко оформити всі документи», - підсумував Денис П’ятигорець. 

Надаючи допомогу демобілізованим бійцям, Степан Івахів та його благодійний фонд не забувають і про наших хлопців на передовій. Так, днями народний депутат передав артилерійській розвідці повнопривідний мікроавтобус Mitsubishi. А бригада спецпризначення Національної гвардії України отримала від Степана Петровича сучасний комплекс для військових тренувань, який дає можливість інструкторам в режимі реального часу отримувати відео військових навчань від першої особи, а потім переглядати його з особовим складом та вказувати бійцям на їхні помилки.

«Чим якіснішою буде підготовка наших бійців, тим більше в них з’явиться шансів залишитися живими. А збереження життів наших хлопців є головним завданням для мене та моєї команди», - вважає Степан Івахів. 

P.S. Для ознайомлення з посібником можна перейти за цим посиланням. Благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині» дозволяє вільно використовувати та розповсюджувати цей посібник.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39