Як у Шацьку відзначили 100-річчя Соборності України

22 Січня 2019, 20:00
2584

В Шацьку відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР.

Сьогодні, 22 січня, в актовому залі Шацького лісового коледжу зібралися представники районної влади, працівники та керівництво закладів та організацій, ветерани АТО, студенти, аби відзначити одне з найбільших державних свят країни.

Рівно 100 років тому в Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Україну. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України.

Ведучі Марія Шпак та Світлана Постернак впродовж усього свята мандрували сторінками багатовікової історії нашої держави, акцентуючи увагу присутніх на її знакових подіях і датах. В залі звучав гімн України, а також бриніла тиша хвилини мовчання, під час якої шачани вшанували пам'ять героїв, котрі віддали свої життя за Україну, зокрема Сергія Мокренка та Сергія Грибука.

Щирі слова вдячності звучали на адресу захисників України, ветеранів війни та волонтерів з вуст Василя Голядинця, голови Шацької райдержадміністрації, та Сергія Карпука, голови Шацької районної ради.

Неповторну, святкову атмосферу допомогли створити під час патріотичного концерту кращі колективи селища: «Мелодія», «Red Rose», «Мальви» Шацького РБК, «Молодички» Шацького МБК, вихованців та викладачів Шацької музичної школи«Первоцвіт» та окремі виконавці Максим Веремчук, Світлана Постернак, Вікторія Ягодинець, Яна Шумчук, Ірина Мокрушенко.

4

4

3

1

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром