Громада села Положево проголосувала за перехід  до Православної церкви України

18 Січня 2019, 19:20
Храм святого великомученика Димитрія Солунського села Положево 13632
Храм святого великомученика Димитрія Солунського села Положево

Сьогодні, 18 січня, після богослужіння, освячення води та проповіді священика, парафіяни храму святого великомученика Димитрія Солунського села Положево УПЦ МП оголосили про перехід до Православної церкви України.

На збори, які ініціювала церковна громада, приїхали архімандрит Арсеній, настоятель Світязького Петро-Павлівського чоловічого монастиря з  5 монахами, виконуючий обов’язки старости Самійличівського старостинського округу Олександр Кусько і навіть представники поліції. Присутність монахів у храмі пояснювалася тим, що церква у селі була збудована за кошти монастиря і громади.

Священики намагалися переконати людей залишитися у підпорядкуванні Московського патріархату.

«Дебати на  зборах були досить гострими, проте громада наполягла на своєму, - розповідає парафіянка Олена. – Ми все зробили за правилами, зібрали в селі майже 100 підписів парафіян за перехід до ПЦУ, поінформували керівництво округу. Надіємося, що завтра, на Богоявлення, в нашому храмі буде перша служба з українським священиком».

Наприкінці настоятель монастиря ініціював у храмі голосування, і парафіяни майже одноголосно проголосували за перехід до Православної церкви України.

13

 

Коментарі
18 Січня 2019, 21:41
Мудра громада - сильна громада.
18 Січня 2019, 21:55
Надіюся, в добрий час розпочали... Чекаю, коли вже Шацьк наважиться
18 Січня 2019, 23:05
І я чекаю!
18 Січня 2019, 23:22
І Пульмо чекає
18 Січня 2019, 23:23
А звідкіля взялось 5 монахів у монастирі?)
18 Січня 2019, 23:33
Крига скресла
18 Січня 2019, 23:37
Дай Боже. щоб українці були українцями
18 Січня 2019, 23:45
Дай Боже то початок для нашого району і так зроблять всі . Це свідомий і правильний крок.
19 Січня 2019, 00:02
Дай Боже мудрості і Шацьким громадам, щоб перейшли до української церкви.Молодці положевці!!!
19 Січня 2019, 00:40
Скоро зрозумієте що УПЦ КП це нова політична партія Петра поршенка .. яка з його провалом на вибора проіснує не довго.. та люди які колись дійсно вірили в Бога зрозуміють що у справжньому Храмі в кінці повинні молитви читатися а не державний Гімн України .. але для цього потрібен час..
19 Січня 2019, 00:49
не чекайте, робіть.
19 Січня 2019, 00:59
ох і срач зараз буде в коментарях))))))
19 Січня 2019, 01:30
Всі чекають коли Микола шапку поверне....
19 Січня 2019, 02:25
цінуймо свою мову культуру історію церкву..мамятаймо хто ми..Молодці..що прийшли до єдиної Апостольскої Канонічної Помісної Церкви України
19 Січня 2019, 03:06
не розумію що чекають деякі коментатори , в Шацьку наскільки відомо є різні церкви на різний вибір , до якої хочете до таких і ходіть а не тут пропаганди розводите . Чим молитися в церкві роблять якісь політзбори .
19 Січня 2019, 08:14
В Шацьку є церква ПЦУ, добудовуйте і ходіть туди скільки заманеться. Не треба тут здіймати бучу, бо як не ходили до істинної православної, і до КП не ходили, так і до ПЦУ ходити не будете. Для чого кричати і бити себе в груди що Ви такі набожні, якщо це не так???
19 Січня 2019, 09:07
Божа роса сказали томосєки
19 Січня 2019, 09:33
Становлення церкви ще складніше, як становлення держави. Особливо перехідний період, який ми переживаємо зараз. Але все буде добре! Порошенко відійде, політика відійде, пристрасті "непатріотів" вгамуються, а церква українська залишиться і буде розвиватися з любов'ю до Бога, до ближнього і до України..
19 Січня 2019, 11:15
Сьогодні вранці в храмі с. Положеве провели молебень священнослужителі ПЦУ Михайло з Самійлич, Роман з Шацька та Миколай з Володимира. <br/>Ми не відстоюємо інтереси Порошенка, чи ще когось. Читайте, що написала Наталя. І молитися будемо за все добре, що є в цьому світі. А не за Кирила і не за &quot;руський мир&quot;. За Україну - так! За Президента України, як і за всіх людей, а персонально - ні, хто б він не був.
19 Січня 2019, 11:20
Не важливо, хто Президент...<br/>Вікова несправедливість і приписування собі святості в минулому.<br/>Якщо це рішення прийняте Вселенським Патріархом, якому доречі підпорядковувалась і московська церква донедавна, то напевно його потрібно враховувати усім вірянам..., а не придумувати собі якісь свої версії.<br/>Це не Порошенко вирішив.<br/>Ви уявіть, що би було , якби зараз був чи Медведчук, чи Юлька, чи ще якісь &quot;заслані москалики&quot;!!!!<br/>Самійличі МОЛОДЧАГИ!!!<br/>Не побоялися москальських попів, які зараз бояться людського осуду і не хочуть бути &quot;невірними&quot; своїм покровителям , а не Богу...<br/>Шацьк - ВПЕРЕД! Світязь - ВПЕРЕД!<br/>МОНАСТИР УКРАЇНСЬКИЙ!!!<br/>Нехай моляться за Україну і за нас...<br/>ХРИСТОС ХРЕЩАЄТЬСЯ!
19 Січня 2019, 12:03
як би ви хоч трохи щось читали ви б знали що за Кирила прописано в томасі наші священики мають молитись і згадувати оскільки він як не як патріарх МП,а священики повині згадувати їх у молитвах це так є по церковному. і тому вас просто Пєтя на*бав,я не за МП і не ПУЦ я атеїст,але просто за правду...
19 Січня 2019, 12:35
Церкви МП ніхто не рушив - вони були в Україні не одне століття. А з чого все почалося: з того, що саме представники МП почали рубати ту гілку, на якій самі сиділи. Їхня ненависть і нетерпимість нарешті змусила всіх замислитися, у яких часах корені цього дерева і чому воно виросло саме таким. Історики й релігієзнавці зробили свою справу, проаналізувавши все і викривши брехню і підступ.
19 Січня 2019, 12:40
ПОЛОЖІВСЬКА громада молодці вони побудували два храми акби невідібрали храм УПЦ МП ТО ВОНИ І ЩЕ ОДИН ЗБУДУВАЛИБИ УПЦ.
19 Січня 2019, 12:41
згуртовані люди положевці! - ..а шачани ? <br/>Україні - Українську церкву - Українську мову !
19 Січня 2019, 12:57
Я,дуже радий що в Шацький районі є громади патріотичні,за Україну!!! Слава Україні і добра всім !!!
19 Січня 2019, 13:16
У 2018 році мені привезли книгу московського видання &quot; Не святые - святые&quot;. В книзі надруковані статті про життя істинно віруючих людей - настоятелів православних монастирів Росії, які передбачили те, що Українська православна церква відокремиться від московського патріархату.
19 Січня 2019, 13:26
Бісіться москалюги ,правда буде за Україною!Слава Україні!!!!!....
19 Січня 2019, 14:27
Ти не атеїст. Ти сатаніст. Ти не поважаєш свою Державу, Народу України.
19 Січня 2019, 20:06
А чому ти Бісишся що я правду написав про Кирила?? І я не про яку зневагу не говорив тільки факт.
20 Січня 2019, 01:15
Ходило п'ять баб у церкву і буде ходити, а найбільше лящать за Українську церкву, ті які навіть поріг її не переступають... І впевнений, переступати не буде... Говорите заїжджені фрази, нічого не розуміючи<br/>... Хочете українську церкву! Відокремлюйтесь ніхто не проти, будуйте СВОЇ УКРАЇНСЬКІ церкви, чи це тепер називається по християнськи, силою, сварками і бійками, відбирати церкви? Правильно хтось написав, будується в Шацьку така церква, дуже багато там прихожан??? Скільки часу вже будується???.... Чому ж ваш президент не допоможе правильну патріотичну церкву збудувати???<br/>Порошенко зробив хід конем, зачепив релігію, керує вами як шахматними фігурками! Купається в мільярдах, а ви й далі будете купатися в його ж г*вні, бо ведетесь на весь цей балаган, ще й руки йому цілуєте! Жах! Люди схаменіться!!!
20 Січня 2019, 02:22
Положевці - Молодці!!! А &quot;Що? Де? Коли?&quot; - він же &quot;історик&quot;, &quot;проктолог&quot;, &quot;метеролог&quot;, &quot;карась&quot;. А в церкву точно не ходить .Але як завжди &quot;баба яга проти&quot; !!!
20 Січня 2019, 09:09
Москва добре промила мізки.Причому тут Порошкнко. Томос(аітокефалію)надав вселенський патріарх.То історична подія. Українська церква тепер рівна серед рівних.
20 Січня 2019, 10:50
Та ні! Просто освічена людина!
20 Січня 2019, 14:28
приблизно рік назад одна поважна людина говорила мені що в нас буде конфлікт в церкві одні за МП інші за Українську церкву а я кажу та ні такого бути не може хіба суспільство на стільки дурне і буде поводитись на провокації та в нас і віруючих не так багато,але сталось все як він і говорив. в мене тільки одне питання до тих віруючих а Бог яку церкву хотів МП чи ПЦУ чи він закликав вас усіх ось так навіть в коментарях ображати один одного. Ви рік назад незнали що таке томас а тут вдруг віруючи стали а президент бачить що в країні такий бардак добаляє масло в огонь навіщо питання їздити по всій країні з тим томасом? і я побачив тільки одну відповідь для виборів для власних цілей щоб українці не навиділи один одного.
20 Січня 2019, 16:45
Ігор правду каже. Не пишіть образливих коментарів один на одного. Якщо такі набожні і всі хто пише коментарі так же часто ходять до церкви то просто помоліться за нас, за наш народ, за мир в нашій державі. І буде нам щастя.
21 Січня 2019, 00:18
Не розпалюйте ворожнечі! Поважайте вибір кожного . Таке враження, що ті, хто пише, або зовсім не ходять до церкви, або дуже рідко. В молитвах вже давно не згадують Кирила, а тим більше &quot;руський мир&quot;. Молимось за Україну, за керівництво держави, за народ То чому ми не патріоти? Ми любимо Україну, ми тут живемо. Служба в Українській православній церкві нас задовільняє,ми розуміємо тих, хто ходить в Православну церкву України.Наші молитви до Бога, а Бог -це любов Хотілося б любові і поваги один до одного
21 Січня 2019, 02:38
Ви так всі щиро ведете дискусію за перехід церкви с.Положеве,а ніхто правди незнає як за спиною Архимадрида Арсенія,який збудував цей храм,вложив в нього своє серце,душу.А деякі <br/>особи хитрістю, підступом,брехнею,зрадою ,обманом побрали підписи в людей ,приходивши в кожну домівку в селі дивлячись в очі людям,діткам великою брехнею за вечір зробили отакий переворот.За спиною намісника церкви,Архимадрида Арсенія жорстоко зрадили його,а ще зовсім не давно йли до нього за допомогою,порадою,молитвою,благословенням.то це перехід ,це якимсь не розумним &quot;куркам&quot;захотілося прийти на все готове на чужу землю і відібрати усе,щей привести з собою чужого священика ,як так можна,небояться Бога! Жах.!
21 Січня 2019, 11:42
Правильно зробили, що перейшли в ПЦУ! <br/>Скільки вже буде Арсеній обманювати,проклинати людей і наживатися на людських грошах. Якщо він монах, то скажіть мені для чого йому потрібний будинок, який він побудував на Світязі! Нехай наведе порядок в монастирі, нехай виживе ту жінку, яка керує в монастирі! Повернуть нам монахів двох, які ви їх вижили!
21 Січня 2019, 12:16
А за які гроші Арсеній побудував ту церкву ,за людські пожертви зі свого карману не вийняв,і монах має жити в монастирі а не в будувати собі хороми.
21 Січня 2019, 18:11
Якщо ви проти Арсенія, то це одне,але не всі такі священники,а є і такі, що не дуже з ним і контактують. А щодо церков, то час все розставить на свої місця. Молитва до Бога - ось головне і Бог у душі в кожного з нас
21 Січня 2019, 21:13
Які ви далекі.. бабські плітки, нічого більшого у ваших словах немає! Але чомусь тільки отець Арсеній (проста людина, з маленького села) зміг побудувати стільки церков, створити монастир, один з кращих!!! Щоб процвітала віра православна!!! І будував не за вкрадені гроші, а трудом нажиті!!! Скажіть, чому ж в монастир приїжджають люди з усіх усюдин??? Бо він проклинає, як ви кажете??? Чи за його молитвами, допомогою??? А Аліпія ніхто не виганяв, зробив свою місію то й поїхав.... по світу, з бідноти напевно подорожує! Те що будинок будує то й правильно, за стільки часу... Вже давно пора, а то через таких зрадників як в Положеві, то й без даху над головою лишитися можна.
22 Січня 2019, 01:21
Хіба так чинять християни . Бог є любов- немає любові, немає бога.
22 Січня 2019, 16:55
Дай Бог терпеливості всім це все пережити і перенести, а Бог високо і бачить далеко як воно було і хто за чиї гроші по світах їздить
22 Січня 2019, 18:04
Я хочу сказати Вам,за двох монахів які були в монастирі. Нажаль вони пішли з монастиря, тому що їх там вижили. Арсеній і Плейтушка( яка керує в монастирі монахами), вони не давали жити в монастирі, чиплялися до будь чого. І ми бачили,як вони жили тим монастирем і старалися для монастиря. Люди добрі, не вже ви самі не бачите що там робиться. Поверніть назад тих монахів, а ту бабу виженіть геть, щоб неї там і близько не було в монастирі! Дякую!
22 Січня 2019, 19:41
Виходить люди в селі ні до чого, земля Арсенія і церква його і все він забере з собою( і це його слова). А сільські люди, які ходили багато років колядувати на церкву, приходили додому холодні, чоловіки, які працювали біля храму від фундаменту до купола, часто залишаючи домашню роботу на другий план , вже ні до чого, і виходить , що нічого вони не мають. Не мають навіть права на власну думку і змушені терпіти прокльони монаха
22 Січня 2019, 20:43
Важко висловити і передати словами те, що сталося в Положеве напередодні Святого Водохрестя. Не мені, грішній, судити людину, яка є служителем в Святій Церкві. Наш храм був збудований не тільки стараннями отця Арсенія. За все, що він зробив, ми йому вдячні. Я думаю, незважаючи на все, що сталося, багато моїх односельчан будуть згідні зі мною. Але дуже багато зроблено завдяки всім прихожанам нашого храму (працею під час будівництва і облаштування, своїми власними пожертвами, збором коштів ). Хай благословить Бог і дарує многії і благії літа всім, хто хоч копійку пожертвував на наш храм. Тому він наш, спільний, всіх, а не отця Арсенія. І положівці не зрадники, а люди, які хочуть молитися в Православній Церкві України! Хай допоможе нам Господь!
22 Січня 2019, 21:21
Це просто було сказано в стані афекту, думаю, не обдумано і з гаряча. Отець Арсеній і справді добрий священик, щось там таке просто закрутилось, що навіть не знаю і думаю багато людей теж не розуміють цього. Значить на все Божа воля.
22 Січня 2019, 22:38
Я вже писав,що Світязька церква не закривалась навіть при комунізмі-коли був атеїзм. Людям забороняли вірити в бога,закривали церкви, скидали дзвони.Старожили переказують,що в озері Світязь захований дзвін-люди старалися зберегти церквочку в яку ми ходимо і повсякчас. Служба божа здійснювалась церковно-словянською мовою як і тепер у ПЦУ. Церква то є Тіло Христове, а не ми люди або скажемо громада. Ми ж ту церквочку роздираємо, роздираємо тіло Христове. Горе тому,що хтось прибавить або убавить. Переклали святий боже, святий КРІПКИЙ-чому ж тоді не міцний або радуйся невістко неневісная. Церква не потребує корекції,а Ми.Що не знищили комуністи -знищимо ми.
22 Січня 2019, 22:40
Положевці молодці! Тримайтеся все буде добре.Підтримуйте тих священиків.І з Богом.
22 Січня 2019, 23:40
Украінці неруйнують.А має бути своє украінське.
24 Січня 2019, 17:35
Якщо писати коментарі, то поширюйте правдиву інформацію, не ображайте людей. Інакше викладемо відео спілкування отця Арсенія з прихожанами в церкві с. Положеве в інтернет. Тоді кожен зробить правильний і правдивий висновок.
25 Січня 2019, 00:46
&lt;p&gt;То викладайте відео хай бачать всі.А Ви боітесь цього зробити.&lt;/p&gt;
25 Січня 2019, 09:34
Якщо писати коментарі, то поширюйте правдиву інформацію, не ображайте людей. Інакше викладемо відео спілкування отця Арсенія з прихожанами в церкві с. Положеве в інтернет. Тоді кожен зробить правильний і правдивий висновок.
25 Січня 2019, 11:50
А чого не виставляєте відео .Ви ж такі святі і праведні.А самий грішний то наш АРСЕНІЙ,який зробив Вам стільки добра.Нічого Бог поруганний не буває ще прийде той час коли Ви ще в того АРСЕНІЯ на колінах будете просити прощення. Я Батюшку знаю і знаю силу Його молитви.Вже в Світязі деякі люди переконались що ЙОГО молитви сльози і страждання даремно не пройдуть.Ще прийде такий час що і в Положеві тоже переконаються коли відчують на собі. А чудо буде.....
25 Січня 2019, 12:41
Ми щиро просимо Господа, щоб отець Арсеній пройшов усі страждання і випробування, які попускає йому Господь. Бо у Всевишнього цінний кожен з нас. Уклінно просимо його, хай підтримує нас і молиться з нами. Господь - то Любов.
25 Січня 2019, 18:38
Так Ви любляче батюшку попросили з храму. Особливо ті хто до церкви не ходять.
25 Січня 2019, 20:00
Так Ви любляче батюшку попросили з храму. Особливо ті хто до церкви не ходять.
26 Січня 2019, 01:22
Так люди вже переконались,що відбулося в монастирі.Так Арсеній нехай задумується,там впало дерево,там розбилися,там ще щось.То вже вищі сили проти нього.
27 Січня 2019, 00:16
Не тіштесь бідою о.Арсенія.Бо сьогодні біда і випробування в Нього а в завтра може бути у Вас.Ви мали би совість радіти із біди Нашого БАТЮШКИ.Оце пряме свідчення які Ви є украінці і православні.Це справжне лице горе так званих православних патріотів.Недай Боже нікому такоі біди яку переніс наш о.Арсеній.Дивіться щоб ті Вищі сили не відвідали Вас.Бог Його любить і посилає випробовування щоб ще більше загартувати іутвердити в Істинній Православній Вірі.
27 Січня 2019, 15:15
https://www.youtube.com/watch?v=lSNg4X3wbJc
28 Січня 2019, 21:32
В Пульмі таке навряд чи буде. Там МП ще на довгі роки...
11 Лютого 2019, 00:40
Як би не старались стерти iз лиця нашоi Украiни Нашу Канонiчну УПЦ ,цього не вдастя сильным свiту цього.Тому що з нами Бог.А з пцу чи сцу Порошенко.I цим все сказано.
06 Березня 2022, 00:02
Я в шоці. Ото треба таке обговорювати. Московська, українська церква.. блаблабла.. то ж зовсім не той бог!!! Фанатики. Що за того Арсенія, що за інших святих на нашій грішній землі.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024