До Шацька завітали колядники на фестиваль «Три празники в гості»

12 Січня 2019, 15:45
4811

У Шацьку 11 січня відбувся традиційний районний фестиваль колядок і щедрівок «Три празники в гості».

Радо та гостинно зустрічали колядників з селища та сіл району колоритні господарі заходу – Ольга Гайова та Максим Веремчук. Їхня щира розмова, жарти та приказки, побажання колядникам заколядувати і в податковій, і у відділенні Пенсійного фонду, а також в районній раді та адміністрації додавали веселості святу.

4

А ведучі фестивалю методистки Шацького РБК Вікторія Ягодинець та Світлана Постернак розповіли про традиції новорічно-різдвяних свят та те, хто і як колядує в Україні.

4

Першими завітали до імпровізованої господи колядники із Шацького районного Будинку культури – квартет та народний аматорський фольклорний колектив «Горлиця». Їх, як і решту віншувальників, господарі не відпускали без солодких гостинців та просили й наступного року завітати до їхньої оселі з колядою.

Дитячими голосами задзвеніли з районної сцени колядки-віншування від артистів Піщанського сільського Будинку культури, клубів села Самійличі та Смоляри-Світязькі.

Прославляли народження Богонемовляти своїйми колядками й старші учасники художньої самодіяльності – клубів сіл Положево, Затишшя, Мельники (ансамбль «Марічка»). Колоритним вбранням та колядками дивували колядники із Прип’яті.

Лунали віншування і від молоді села Пехи та села Підманове (молодіжний хор села виступив під керівництвом отця Леоніда, протоієрея Світязького Петро-Павлівського монастиря).

Щороку приходять колядувати на районну сцену із Шацької дитячої музичної школи. Цього разу віночок колядок лунав від дитячого ансамблю скрипалів та окремо – від викладачок музичної школи спільно з методистками Шацького районного Будинку культури.

«Прямо із Влодави» приїхали колядувати на рідну землю «Молодички» із Шацького міського Будинку культури на чолі зі своєю невгамовною керівницею Ніною Вирович.

«Не встигали до вас, то прийшлося добиратися напряму – через Буг. Там десь як річку переходили, то і звізду свою загубили», - розповіла про свої пригоди Ніна Вирович, чим розвеселила не тільки господарів, а й глядачів свята.

1

Яскравим та насиченим було колядування народного ансамблю «Лісова пісня» з однойменного санаторію, а також їхнього дитячого колективу «Барвінок».

А фінальним акордом заходу стала колядка «Добрий вечір тобі, пане господарю» у виконанні усіх учасників фестивалю.

3

3

3

3

3

2

4

4

3

3

4

2

4

3

3

3

3

4

5

4

4

3

2

2

2

2

2

3

3

5

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024