Чи дали земельні ділянки жителям курортної Гаївки

11 Січня 2019, 16:25
4551 Джерело: фото ілюстративне

Чергову сесію Шацької селищної ради, яка відбулася 10 січня, можна по праву назвати «земельною», адже на розгляд депутатів виносились лише питання, пов’язані із землею, яких чимало накопичились у більш ніж півторамісячний період.

Всього на розгляд депутатам пропонувалося 25 питань. Проте депутат Олександр Постернак запропонував усі питання по селу Гаївка перенести на наступну сесію, адже жителі села стурбовані тим, як надаються землі в селі. Жителі села хочуть, аби до них приїхали депутати, члени земельної комісії, архітектор та землевпорядники на збори, на яких більш конкретно вирішити, кому і де надаватимуться земельні ділянки. Адже гаївчани вже декілька років намагаються привести до законодавчого ладу свої будівлі та земельні ділянки.

Читате також: Шацьк хочуть виключити зі списку історичних населених місць України

Більш докладно розібратися із тією кількість заяв, яка надійшла від жителів курортного села, погодилася й виконуюча обов’язки голови селищної ради Людмила Цевух.

«Наступного тижня ми маємо зустрітися з головним архітектором району, подивитися генеральний план, зміни до нього та ті заяви, які надійшли від жителів села. Приїдемо до вас на зустріч і вже після цього будемо вирішувати питання по Гаївці. Орієнтовно зустріч проведемо після 20 січня», - запевнила Людмила Цевух.

Депутати підтримали пропозицію свого колеги одноголосно, тож очевидно, що гаївчанам та тим, хто претендуватиме на земельні ділянки в цьому селі, треба буде чекати зборів селян та уже наступної сесії селищної ради.

Окрім того, депутати на сесії озвучили свої депутатські запитання, в яких цікавилися, чи позиватиметься селищна рада до одного з жителів вулиці Волі, котрі поставили на меліоративному рові свій будинок, внаслідок чого решту будинків по цій вулиці весною підтоплює вода; що буде робити селищна рада із тими власниками землі, котрі роками не сплачують до бюджету орендну плату.

На це Сергій Боярчук, юрисконсульт селищної ради, повідомив, що податковою інспекцією готуються листи до боржників, потім – позови про стягнення боргів, адже ці питання належать до їхньої компетенції. Також до цих процесів долучається і селищна рада.

Депутат Олександр Постернак пропонує питання по Гаївці перенести на наступну сесію
Депутат Олександр Постернак пропонує питання по Гаївці перенести на наступну сесію

Коментарі
11 Січня 2019, 22:02
Правильно!Давно вже це потрібно було зробити
12 Січня 2019, 17:31
Депутат багато на себе бере
12 Січня 2019, 21:49
Земельні питання розглядаються згідно з Земельним кодексом України а також Законом про органи місцевого самоврядування в місячний термін з дня подачі заяви. В селищній раді вже є в звичці порушувати термін надання відповіді на заяву. Для чого вам юрист!
12 Січня 2019, 22:39
В кожному селі потрібно так робити,збирати раз в місяць збори селян і з місцевими депутатами вирішувати ,кому надавати земельні ділянки .І тоді буде справедливість
13 Січня 2019, 02:43
А ви напевно хочите як при савкові було бюрократія депутат по ділу говорить чотко навщо ті соплі..
13 Січня 2019, 03:50
А де ж ви були Галина Іванівна коли Найда з Кислюком рулював ділянками.Ви праві
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024