У Шацькому районному суді тестують підсистему «Електронний суд»

10 Січня 2019, 17:35
1667 Джерело: фото ілюстративне

У місцевих та апеляційних судах розпочинається експлуатація підсистеми «Електронний суд» в тестовому режимі.

Про це інформують у Шацькому районному суді.

Приймання та реєстрація надісланих учасниками судового процесу процесуальних документів повинна здійснюватися з офіційних електронних адрес (Електронних кабінетів), які вони мають створити в Електронному суді, розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua

Приймання та реєстрація процесуальних документів, надісланих з електронної пошти з доменним іменем «@mail.gov.ua» або з будь-яких інших доменних імен, не здійснюється.

Документи подаються за допомогою електронного кабінету в форматі електронного документу (далі - ЕД) та електронної копії паперового документу (далі - ЕКПД). Суди приймають подані ЕД як оригінали документів, а ЕКПД як завірені копії оригіналів документів та можуть вимагати надання їх оригіналів для перевірки.

Перевірка електронного цифрового підпису або кваліфікованого електронного підпису здійснюється відповідальними працівниками апаратів судів засобами автоматизованої системи документообігу суду.

Довідково

Підсистема «Електронний суд» забезпечує обмін процесуальними документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, органами та установами системи правосуддя, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу.

За допомогою сервісу учасники судового процесу можуть подавати до суду процесуальні документи (позовні заяви, клопотання тощо) в електронному форматі.  

Після успішної відправки учасник судового процесу може відслідковувати рух та стан розгляду свого документа в суді. Інформація про доставку документа, його реєстрацію та інші відомості надсилаються до Електронного кабінету автора в автоматичному режимі.

Також учасник судового процесу за допомогою сервісу Електронного суду може сплатити судовий збір та інші платежі у режимі онлайн, сформувати та надати електронне доручення іншій особі, та додатково отримувати:

•веб-посилання на тексти всіх сформованих судом процесуальних документів по справі, в якій учасник процесу приймає участь: судові рішення, судові повістки, виклики тощо;

•інформацію про отримані та зареєстровані вхідні документи по справі разом з документами в електронному форматі;

•інформацію про отримані документи по справі від інших учасників разом з документами в електронному форматі;

•електронні документи, що спричинили зміну стану розгляду справи, протоколи автоматизованого розподілу, тощо.

В Електронному кабінеті учасника судового процесу відображається також календар подій по судовій справі.

 

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024