В Україні різко подорожчав мобільний зв'язок

10 Січня 2019, 13:00
3011 Джерело: фото ілюстративне

В Україні мобільні оператори перед Новим роком підняли свої тарифи на 20-70 грн в залежності від пакета.

Як сказано в матеріалі Лига.net, швидше за все, середній чек у мобільників в першому кварталі 2019 року також відчутно збільшиться.

«Під кінець минулого року два з трьох операторів мобільного зв'язку - Київстар і lifecell - «порадували» абонентів або значним збільшенням плати за послуги, або закриттям старих дешевих тарифів. Третій оператор - Vodafone - поки тримається. Востаннє він піднімав ціни влітку», - сказано в статті.

Відзначається, що тарифи оператора lifecell виросли на 25-30 грн, а деякі від 40 до 75 грн. У компанії порадили абонентам переходити на інші тарифи, якщо ж їх не влаштовує нова ціна поточних.

Крім того, як зазначено, «Київстар», зокрема, вирішив скасувати частину своїх старих дешевих і інших тарифів, яких у нього близько двохсот.

«Оператор вирішив підчистити в основному бюджетні тарифи, за якими абоненти могли мало і рідко платити і спілкуватися голосом. Так, наприклад, власники тарифу «Базовий» могли безлімітно спілкуватися в мережах «Київстар» і не платити щомісячну абонплату. Дзвінки на інші оператори коштували 1,5 грн хвилину, а 50 Мб інтернету - 3 грн. Тепер же цим абонентам доведеться переходити, наприклад, на найдешевший тариф «Безлім соцмережі» - за 75 грн», - сказано в статті.

При цьому Vodafone найближчим часом не планує вносити зміни в тарифні плани: в компанії назвали свої тарифи адекватними ринку.

Зараз на сайті lifecell мінімальний тариф з актуальної лінійки prepaid - «Дзвінки усім» - 80 грн за 4 тижні. У «Київстар» мінімальний актуальний тариф - «Безлім Соцмережі» - 75 грн. У Vodafone є тариф SuperNet Start - 65 грн за 4 тижні.

Відзначається, що зазначені суми помітно перевищують середній чек за надання послуг зв'язку, який оператори мали в третьому кварталі 2018 року (56 грн - Vodafone, 57 грн - Київстар, 59 грн - lifecell). Видання робить висновок, що таким чином середній чек у мобільних операторів в першому кварталі нинішнього року відчутно збільшиться.

 

Коментарі
10 Січня 2019, 17:30
ООО "ММДС-Украина" всьому вина погугліть і зрозумієте чому така ціна тарифу і чому вони піднялись..і як Ляшко в раді ініціював ці переговори і як Ахмет получив прибуток.І ви зараз за це платити будите не фірми не підприємці а лише ви прості користувачі..так само і проходила операція з металобрухтом Радикальна партія ініціювала мито до речі в євро за тону так само ціна впала і прості люди менш отримали за побутовий металобрух зато Ахмет і його команда переплавили його в труби і вивезли без мита...
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром