9 січня в Шацьку: якщо з неба сипле сніг - варто очікувати негоди і відлиги

09 Січня 2019, 09:40
1850

Цитата дня: «Не потрібно побоюватися кінця свого життя, потрібно боятися того, що воно так ніколи і не почнеться.» Джон Ньюмен

Цей день в історії: 

1648 - Богдан Хмельницький обраний гетьманом України (дата орієнтовна)

1799 - в Англії вперше у світі введено податок на прибуток

1920 - Нестор Махно відмовився вести свої війська на фронт проти поляків, за що більшовики оголосили його поза законом

1920 - у Воронежі після відступу Білої армії більшовики вбили 160 ієреїв Російської православної церкви на чолі з архієпископом Тихоном, який залишився разом із паствою у Митрофановому монастирі (під час богослужіння його повісили на Царських вратах монастирського Благовіщенського собору)

1923 - іспанський винахідник Хуан Де Ла Сієрва здійснив перший політ на винайденому ним автожирі. Із розвитком вертольотів роботи зі створення автожирів були згорнуті

1996 - чеченські бойовики Салмана Радуєва захопили будівлю лікарні у Кизлярі (Дагестан), взявши в заручники 3700 людей.

Народились: 

1890 - Карел Чапек, чеський письменник-новатор, поет, фантаст і гуморист.

1907 - Микола Лівицький, український громадсько-політичний діяч, журналіст президент УНР в екзилі (США) у 1967-1989 рр.

1913 - народився Річард Ніксон, 37-й президент США (1969-1974 рр.). Єдиний американський політик, обраний на два терміни віце-президентом, а згодом - на два терміни президентом.

1924 - Сергій Параджанов, визначний український радянський кінорежисер, сценарист, художник і громадський діяч вірменсько-грузинського походження.

Іменини: Антоніна, Степан, Тихін, Феодор

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Переможці конкурсу на кращу новорічну ялинку отримали призи від Район.Шацьк

На Район.Шацьк завершився конкурс на кращу новорічну ялинку, де підсумки ваших голосувань і визначилися з переможцями. Найкращими зеленими красунями визнано ялинки Лілії Бакун із села Піща, Шацького лісового коледжу ім В.В.Сулька та бухгалтерії відділу культури Шацької РДА.

Погода

Весь день у Шацьку буде хмарним. Вранці продовжує йти нічний дрібний сніг, але ближче до середини дня він повинен закінчитися. Температура повітря -5 -11.

Народний прогноз погоди

9 січня вшановується пам’ять святого апостола Стефана, який проповідував, підкріплюючи істинність своїх слів знаменнями і чудесами. Зазвичай цей день був морозним: «Прийшов Стефан – на ньому червоний жупан». Наші пращури помітили, якщо 9 січня сніг сипле з неба великими пластівцями, то найближчим часом варто очікувати негоди і відлиги.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром