На кордоні молилися за мир в Україні

15 Серпня 2016, 12:00
1800

Спільна молитва, яка має за мету посилити єднання православної і католицької церков, стала традиційною на Європейських днях добросусідства.

14 серпня на польській стороні, в районі села Збереже, зустрілися польські і український священики. Духовні отці молилися за мир в Україні, любов, взаєморозуміння, всепрощення і братання українського і польського народів. Україну на спільній молитві представляв протоієрей Олександр Черевко, настоятель Свято-Миколаївського храму села Пульмо.

-Історія свідчить, що два наші братні народи пережили нелегкі часи. Пролилася кров як українців, так і поляків. Сьогодні ми молимося за порозуміння між народами двох сусідніх держав, за мир і спокій в Україні, за те, щоб не плакали матері і не ставали сиротами діти. Хай Господь благословить чудове свято – проведення Європейських днів добросусідства, аби з року в рік ми мали можливість зустрічатися і єдиною сім’єю підтримувати одне одного, - наголосив під час звернення до присутніх отець Олександр.

 

Нагадаємо, в районі тривають Європейські дні добросусідства. Тимчасовий міст через річку Західний Буг дає можливість безперешкодно проводити протягом п'яти днів офіційні зустрічі, обмінюватися досвідом господарювання та культурно відпочивати представникам України і Польщі.


 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39