7 cічня в Шацьку: день примирення, добра, миролюбності

07 Січня 2019, 09:35
1520 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Різдво - це нагадування всім про необхідність народження в нашій душі великої любові й милосердя до інших. Чарльз Діккенс

Цей день в історії: 

1610 р. – Галілео Галілей відкрив перші три супутники Юпітера – Іо, Європу і Ганімед

1714 р. – англієць Генрі Мілль запатентував друкарську машинку (яка ніколи не була прийнята до виробництва)

1785 р. – французький аеронавт Жан Бланшар разом з американцем Джоном Джефріссом першими перетнули Ла-Манш на повітряній кулі. 

1839 р. – фізик Франсуа Араго зробив докладну доповідь про результат багаторічних дослідів хіміка й винахідника Луї Дагера – метод отримання відбитка зображення (дагеротип). Метод фотографії Дагера полягав у проектуванні камерою-обскурою зображення на посріблену мідну пластину. Попередньо витриману в парах йоду пластину потім слід було обробити парами ртуті, відтак виходив малюнок проектованого предмета.

1904 р. – компанія Марконі встановила радіосигнал – заклик про допомогу: CQD. Через два роки він був замінений на SOS.

1953 р. – президент Гаррі Трумен під час виступу в Конгресі оголосив про те, що США створили водневу бомбу.

1991 р. – початок операції «Буря в пустелі» у рамках першої війни США в Іраку.

1999 р. – удруге в історії США почалася процедура імпічменту президента. Білл Клінтон був обвинувачений у неправдивих свідченнях про свої зв'язки з практиканткою Білого дому Монікою Левінськи.

Народились: 

1827 р. – Сендфорд Флемінг, канадський інженер шотландського походження, винахідник. Він творив залізничну мережу Канади, був дизайнером перших канадських поштових марок, а головне – завдяки йому світ отримав поділ на годинні пояси.

1910 р. – Гліб Лозино-Лозинський, один із провідних розробників радянської авіаційно-космічної техніки, провідний розробник МТКК «Буран».

Іменини: Михайло

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Кошари: село, що животіє на кордоні трьох держав

Протяжність державного кордону України з Польщею 542 кілометри, з Білоруссю – 1084. Там, де вони перетинаються на Волині, і розташувалося село Кошари Шацького району – багатостраждальне, неперспективне і вимираюче. Його палили і нищили. Двічі у XX столітті переселяли, а воно все-таки вистояло, вижило. Але нині може вмерти, і немає на це ради.

1

Погода

У Шацьку сонце в цей день буде рідко з'являтися з-за хмар. Без опадів. Температура повітря -6 -8.

Народний прогноз погоди

7 січня відзначається Різдво — одне з головних християнських свят. З давніх часів це день примирення, добра, миролюбності, прославлення Христа. Наші пращури помітили, якщо цього дня тепло — весна буде холодною. Якщо ж у день Різдва холодно і хурделиця, буде холодно і літом. Густий іній прогнозує літом достаток хліба і малини. Незважаючи на урочистість цього свята, світлий, ясний день вказував на неврожай. А багато зірок на небі — на врожай грибів, ягід та гороху.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром