5 січня в Шацьку: починається активна підготовка до різдвяних свят

05 Січня 2019, 09:20
1247

Цитата дня: «Найкращі подарунки в житті ніколи не знайдеш під різдвяною ялинкою — це друзі, родина, діти і ті, кого ти любиш!».

Цей день в історії:

1870 — почався страйк львівських друкарів — перший робітничий страйк в Західній Україні.

1918 — УНР випустила в обіг перші українські банкноти з написами українською, польською мовами та мовою їдиш.

1918 — більшовики скликали й розігнали на першому ж засіданні Всеросійські установчі збори.

1970 — Луганськ перейменований у Ворошиловград.

1977 — заарештовані лідери Української Гельсінкської Спілки Микола Руденко і Олекса Тихий.

1977 — Росія оголошує про виведення військ з території Чечні, що стало формальною ознакою закінчення дворічної невдалої російсько-чеченської війни.

2001 — Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти віце-прем'єра Юлії Тимошенко за звинуваченнями у контрабанді і підробці документів.

2011 — кількість інтернет-користувачів у світі сягнула 2 мільярдів.

Іменинники: Василь, Іван, Макар, Нифонт, Павло, Феоктист.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

ТОП-12 місць, які варто відвідати в Шацькому районі

Журналісти Район.Шацьк зібрали 12 найцікавіших місць Шацького краю, які варто відвідати кожному.

Ці місця цікаві не лише для туристів, які люблять відпочивати на наших теренах і мандрувати ними, але, насамперед, для мешканців району.

Природне, історичне і людське надбання Шацького району - неймовірно багате, розмаїте, а подекуди й унікальне. Тут є на що подивитися, є чим захоплюватися і чому дивуватися.

Погода 5 січня

Хмарна погода буде триматися у Шацьку до самого вечора. Дрібний сніг йтиме майже весь день. Вранці він сягнув найбільшої сили, у другій половині дня послабшає, а ближче до вечора закінчиться. Температура –3...0.

Народний прогноз погоди: 5 січня вшановується пам’ять святих Теодула (Федула), Саторника та інших. З цього дня уже розпочиналась активна підготовка до Різдвяних свят: прийнято було прибрати будинок і готувати кутю. Наші пращури за погодою цього дня передбачали погоду листопада. Для цього дня характерна вітряна погода, тому в минулі часи говорили: «Прийшов Федул, вітер подув» — що вказувало на хороший урожай. Сприятливою ознакою для врожаю вважаються ясні дні під час усього Різдвяного посту (28 листопада — 6 січня).

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024